Vi ste ovdje
Home > Naše aktivnosti > Kultura i obrazovanje > AKOS u Živinicama organizovao seminar o timskom radu

AKOS u Živinicama organizovao seminar o timskom radu

U organizaciji Asocijacije za kulturu, obrazovanje i sport – AKOS, organizovan je još jedan seminar. Ovaj put tema je bila „Timski rad“, a seminar predstavlja drugi dio programa pod nazivom „Nauči-primjeni-poduči!“. Inače program je sastavljen od četiri seminara. Nakon martovskog seminara na temu „Buđenje ambicija“, „Timski rad“ je drugi u nizu planiranih sadržaja, a predviđen je prvenstveno za studentsku populaciju.

Seminar je organizovan u nedjelju 22. maja u Živinicama, a domaćini su bili predstavnici Udruženja „Selsebil“- pridružene članice AKOS-a. Učešće je uzelo 38 osoba. Najveći broj, njih 28 iz sarajevskog „Svitanja“, također udruženja pridružene članice AKOS-a, a ostali učesnici su bili iz Živinica.
Programski sadržaj je bio sastavljen od kombinacije predavanja i radionica, što se ponovo pokazalo kao jako dobra metoda da se dodatno motivišu i uključe u rad svi učesnici seminara.

Timski rad kao vjerska obaveza i društvena potreba, najučinkovitiji je način djelovanja u društvu. To je neosporna činjenica. Međutim, potrebno je mnogo truda da bi se timski način rada uspješno sproveo u praksi. Važnost i prednost timskog rada, uslovi da on bude uspješan, te rezultati kvalitetnog timskog rada, samo su neke od tema koje su obrađivane na seminaru.

Opći je utisak da samo ogranizovano i moralno zdravo društvo može opstati i igrati značajniju ulogu u društvenim procesima. To prvenstveno važi za mlade ljude koji su u potrebi da shvate važnost timskog rada u društvenim procesima, te da u tim procesima ne budu nijemi posmatrači. To, u stvari, i jeste bio cilj ovoga seminara, da mladi ljudi shvate da promjene ne dolaze same, već da se valja uhvatiti u koštac sa svim izazovima u vremenu u kojem živimo, a jedan od naboljih metoda jeste raditi timski i organizovano.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top