Vi ste ovdje
Home > Naše aktivnosti > AKOS podjelio 880 ramazanskih paketa širom Bosne i Hercegovine

AKOS podjelio 880 ramazanskih paketa širom Bosne i Hercegovine

AKOS je ovog ramazana preko svojih pridruženih članica u saradnji sa više donatora podjelio rekordni broj ramazanskih paketa postačima širom BiH. Donatori ramazanskih paketa su bili: Rahma Kuvajt preko Udruženja za blagostanje u Sarajevu, Human Apel (UAE) i NEDWA (KSA).

Paketi su podjeljeni u slijedećim područjima: Bosanski Šamac 150, Konjic 100, Mostar 50, Begov Han 50, Zenica 100, Sanski Most 50, Bosanska Krupa 50, Ustikolina 13.

Paketi su na terenu podjeljeni preko članova naših pridruženih članica AKOS-a (Svitanje, Selsebil, Put znanja, Vatan, AKOS-most) i uz koordinaciju sa Medžlisima IZ i partnerskim udruženjima.

U Bosanskom Šamcu paketi su podjeljeni u saradnji sa Medžlisom IZ, odnosno glavnim imamom Safetom ef. Karamujićem. U Mostaru su paketi podjeljeni na području Podveleža u saradnji sa OU Botin i lokalnim imamima. U Sarajevu smo Udruženju Civilnih žrtava rata uručili 50 paketa za njihove članove.

Ostatak paketa je podjeljen na području Sarajeva, a dio je podjeljen studenticama u našim ženskim domovima u Sarajevu, Zenici i Tuzli.

 

P.S.

Iz poštovanja prema onima koji su u potrebi ne želimo objavljivati fotografije sa podjele paketa. Naši donatori su nas obavezali na slikanje podjele paketa isključivo za potrebe pripreme izvještaja o realizaciji projekata.

 

Akos.bA

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top