Kulinarstvo

Brzo&Fino Vegy pasta

Priprema

20 min

Kuhanje

35 min

Serviranja

6 porcija

Sastojci:

500g tjestenine

200g brokule

200g kelja

200g mrkve

500g Brzo&Fino vrhnja za kuhanje lagano 10%

125g rastopljenog Dukat maslaca

150g naribane gaude ili edamera

300g Galbani mozzarelle

origano, peršun, luk i češnjak u granulama

sol i biber

Priprema:

Vodu posoliti i u njoj skuhati tjesteninu al dente. Višak ocijediti, a tjesteninu položiti na dno u vatrostalnu posudu. Posoliti i pobiberiti.

Dodati komade kuhane brokule i mrkve, kao i blanširani i ocijeđeni kelj. Po želji, smjesi dodati naribani sir. Sve sastojke dobro promiješati. Preliti vrhnjem za kuhanje i rastopljenim maslacem.

Dodati kašičicu češnjaka i luka u granulama. Sve dobro promiješati i pokriti mozzarelom. Peći u prethodno zagrijanoj rerni na 175 stepeni oko 30 minuta.

akos.ba

Povezani članci