Vi ste ovdje
Home > Obrazovanje i odgoj > Kutak za ženu > 9 razloga zbog kojih inteligentnije žena teško pronalaze supružnika

9 razloga zbog kojih inteligentnije žena teško pronalaze supružnika

Pronalaženje prave ljubav nije lahak zadatak ni za koga.

Ako ste žena koja posjeduje veći intelekt, velike su šanse da imate još teži zadatak u pronalaženju zadovoljavajućeg muža. Društvo teži da smatra manje vrijednom ženu koja je sama, kao da postoji nešto inherentno pogrešno sa njom, piše portal lifehack.org.

Ovo definitivno nije slučaj. Pogledajte ovih decet razloga zašto može biti teže za pametne žene da pronađu ljubav.

1. One se ne boje biti same

Pametne žene znaju šta žele i ne žele da pristanu na ništa manje. One znaju važnost toga da ostanu vjerne same sebi i također su shvatile da će žrtvovanje njihovih potreba zarad ljubavi sa pogrešnom osobom izazvati samo prezir na duge staze. One ne moraju da budu u strahu da će biti same, ili da budu u strahu od društvenih implikacija od strane drugih koji ne razumiju sposobnost žene da bude sama i sretna.

2. One znaju šta žele

Svaka žena ima mentalni “spisak” onoga šta traže u drugim ljudima. Spisak inteligentnije žene je duži ili više specifičan, daleko veći od lista onih žena koje žele da imaju muža samo zbog toga što im treba muž. One poznaju samu sebe i zbog toga, poznaju tip osobe sa kojom mogu ili ne mogu biti.

3. One ne trebaju druge osobe kako bi im olakšale njihov način života

Prošlost nam govori da žene trebaju ići ravno iz kuće svog oca do kuće svoga supruga. U modernom svijetu, žene više ne moraju pronaći drugu osobu koja bi im pomogla da žive sretan i ispunjen život. Možda su shvatile da više vole to vrijeme koje provode same. Stoga, spoznaja da će na kraju morati dijeliti taj prostor sa nekim, može biti zastrašujuća za nezavisnu ženu.

4. One imaju druge obaveze koje imaju prioritet nad brakom

Karijera, prijateljstva, porodica, vannastavne težnje, bez obzira na šta se pametna žena odluči, to joj neće dozvoliti da ima vremena da pronađe muža koji će odgovarati njenom kriteriju.

5. One su svjesne svog vremena

Pametnim ženama je teže da “žive u trenutku” i ne žele gubiti svoje vrijeme; vrijeme je zaista vrijedna imovina za pametnu ženu. One znaju da postoji budućnost i da njihov potencijalni muž razmišlja na isti način.

6. One znaju da je izgled samo pola bitke

Fizička privlačnost je važan aspekt za pronalaženje ljubavi, ali pametne žene su shvatile da je izgled prolazan i da se može promijeniti jednom kada vidite što se nalazi ispod površine.

7. One mogu biti zastrašujuće

Kada je žena inteligentna, ona se ne boji da ustane i kaže ono što misli. Ovo je zastrašujuće za mnoge muškarce, bez obzira na to što samo možda ne znaju kako da reaguju ili zbog toga što ne osjećaju da mogu ispuniti njena očekivanja.

8. One razumiju promjene

One se ne pretvaraju da će njen muž biti ista osoba tokom godina koje dolaze. One žele da se razvijaju i da slijede svoje želje i ambicije.

9. One znaju da ne smiju pokloniti svoje srce bilo kome

Ovaj razlog je kulminacija svih načina zbog kojih je teže za pametne žene da pronađu ljubav. Odlučivanje da li je neko dostojan ženskog srca nije jednostavan zadatak, a pametna žena ga ne uzima olahko. Inteligentne žene moraju vagati za i protiv, te odlučiti da li je sve to vrijedno razaranja koje se može desiti ako brak zbog nečega ne uspije.

Za Akos.ba preveo: Jasmin Mujakić

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top