Zdravlje

5 blagodati jabukovog sirćeta

Jabukovo sirće pozitivno utiče na probavu, kosti i zglobove, te pomaže u borbi protiv nesanice i prevenciji osteoporoze, te kod raznih upala

Osim što je jako zdrav i koristimo ga uglavnom za spravljanje sezonskih salata, jabukovo sirće ima još mnogo drugih funkcija, kao i pozitivnih učinaka na ljudsko tijelo s kojima ćemo vas upoznati u tekstu koji donosimo.

Jedna od glavnih uloga je čišćenje masnoća, ali on ima mogućnost i oksidirati krv. Glavni sastojak jabukovog sirćeta je upravo jabuka, kao što mu i sav naziv govori. U jabukama možemo pronaći vlakna, vitamine, A, K, C, te kalij i željezo, a bogate su i antioksidansima.

jabukovo sirće  pozitivno utiče na probavu, kosti i zglobove, te pomaže u borbi protiv nesanice i prevenciji osteoporoze, te kod raznih upala. No, važno je pripaziti kako ga konzumirate jer postoje i neke pogreške koje vam mogu naštetiti. Vrlo je važno zapamtiti da se ne bi nikako smio uzimati na prazan želudac jer je vrlo intenzivan, a previše sirćeta može jako iziritirati želudac.

1. BOLJA PROBAVA
Čestim konzumiranjem pospješit ćemo probavu i uspostaviti ravnotežu probavnog trakta. Također, borite li se s grčevima u trbuhu, nadutosti i plinovima, imajte na umu da dobre bakterije kojima sirće obiluje pomažu u razgradnji hrane i olakšavaju sve prateće tegobe.

2. MRŠAVLJENJE
Ako imate u planu napraviti redukciju vlastitog jelovnika i krenuti na dijetu, u vašu prehranu svakako uvrstite jabukovo sirće jer on će potaknuti smanjenje apetita i ubrzati proces mršavljenja.

3. USPORAVA STARENJE

 

Jabukovo sirće generalno potiče bolji ten jer je bogat antioksidansima, te kalcijem i kalijem koji štite stanice kože, te tako sprječavaju proces nastajanja nepravilnosti na koži. Direktnim nanošenjem na lice može se regulirati masnoća i poboljšati cjelokupni ten.

4. LOŠ ZADAH
Ako se borite s lošim zadahom, zapamtite da u procesu ispiranja usne šupljine jabučnim octom dobre bakterije u njemu suzbijaju toksine i riješavaju ovaj problem.

5. KRVNI ŠEĆER
Osobe koje imaju problema sa krvnim šećerom mogu uzimanjem sirćetaodgoditi ili spriječiti daljnji razvoj dijabetesa.

Povezani članci