Liderstvo i menadžment

10 kvaliteta koje posjeduje svaka uspješna osoba

1. BORBENOST

Ako ste osoba koja teško donosi odluke i više voli stvari promatrati sa strane, morate znati kako se uspješne osobe ne ustručavaju tražiti što žele kako bi napredovale. Pitati što vas zanima, imati hrabrosti i biti odlučni na putu do ostvarenja snova su najvažnije kvalitete za uspjeh.

2. ZAHVALNOST

Nezahvalni ljudi završe nezadovoljni i to je glavni razlog zašto nikada neće iskusiti iskrenu sreću. Budite zahvalni na svemu što imate i svemu što ste postigli. To je put do uspjeha.

3. ZNATIŽELJA

Znatiželja nas tjera da otkrivamo nove stvari i upuštamo se u situacije koje će nas naučiti najvažnijim lekcijama u životu. Ako se vaša znatiželja veže samo na jedno područje, to može značiti da ćete vrlo lako postati stručnjak baš u njemu, a sam time i uspješni.

4. PLANIRANJE

Ne možete stići od tačke A do tačke B bez plana, a to uključuje definiranje ciljeva i sredstava koji će vam pomoći da postignete cilj.

5. SAMOKONTROLA

Imati  sposobnost kontroliranja ponašanja, reakcija, emocija i želja  važna su stvar za sve one koji žele biti uspješni.

6. SMISAO ŽIVOTA

Kako bi uspjeli, morate znati što je smisao vašeg života. Hoće li to biti porodica, posao, putovanja ili status poznate osobe nije važno. Važno je da ne napravite sve da ga zadržite.

7. USTRAJNOST

Velike promijene i velika iskustva se ne postižu lako, važno je ustrajati u svakom naumu. Puno je poznatih velikana koji su nekoliko puta padali, ali nisu odustali sve dok nisu postigli cilj. Ne odustajte od cilja!

8. POZITIVAN STAV

Uspješan čovjek zna kako biti sretan – maksimalizirajući užitak i minimizirajući bol

9. HOBIJI

Ako želite biti sretni morate raditi sve ono što vas čini sretnima – a hobiji će u tome uvijek pomoći.

10. UČENJE NA GREŠKAMA

Često se na putu do uspjeha oslanjamo na strategije koje nam pomažu ali sve više istraživanja upućuje na to da više učimo iz svojih grešaka nego uspjeha. Idući put kada vam propadne plan, ne očajavajte nego razmislite što iz toga možete naučiti.

http://ordinacija.vecernji.hr

Povezani članci

Back to top button