Vi ste ovdje
Home > Kultura i tradicija > Književni kutak > Živinice: Promovisana knjiga “Priče iz dijaspore i domovinskih zemalja”

Živinice: Promovisana knjiga “Priče iz dijaspore i domovinskih zemalja”

U okviru manifestacije Dani dijaspore 2018, koja se već treću godinu zaredom održava u organizaciji Općine Živinice upriličena je promocija knjige “Priče iz dijaspore i domovinskih zemalja” autora historičara i novinara mr. Admira Lisice. Knjiga je ugledala svjetlo dana sredinom godine u izdanju AKOS-a.

Uz autora, promotori knjige bili su novinar portala Akos.ba Sanadin Voloder i norveški političar bošnjačkog porijekla mr. Ahmed Lindov.

Moderator događaja bio je Esed Ivojević.

Voloder je u uvodnom obraćanju istakao da je ova knjiga do sada promovisana u nekoliko zemalja, te da ubrzo nastavlja svoj put preko granica naše domovine.

Lindov se osvrnuo na značaj ovog djela koje je za samo nekoliko mjeseci doprinijelo zbližavanju Bošnjaka u dijaspori i matici Bosni i Hercegovini što je bila i glavna misija ekipe okupljene oko ovog projekta.

Autor djela Admir Lisica govorio je o dosadašnjim promocijama održanim u Sarajevu, Zenici, Rožaju, Novom Pazaru i Minhenu i budućim aktivnostima koje su pred njim.

Na samom kraju promocije prisutnoj publici u ispunjenoj Plavoj sali Bosanskog kulturnog centra obratio se načelnik Općine Živinice dr. Samir Kamenjaković koji je izrazio zahvalnost autoru ovog djela čije je riječi “da o Bosni treba pričati” citirao zaključujući da se o našoj domovini i njenom narodu treba govoriti ponosno ma gdje da se nalazimo.

Priče iz dijaspore i domovinskih zemalja nakon Živinica u novoj 2019. godini nastavljaju sa promocijama podjednako u dijaspori, domovini, ali i domovinskim zemljama.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top