Ekonomija

Žene za volanom: Instruktorica vožnje Adna Zorlak

Decenijama je mjesto instruktora za vožnju bilo rezervisano gotovo isključivo za muškarce, posljednih godina vrlo uspješno u ovaj možemo slobodno reći  donedavno „muški“ svijet probijaju se uspješne mlade žene.

Sa jednom od njih smo razgovarali o vožnji, kolegama, poslu,ali i svakodnevnim malim stvarima.

Na samom početku molim Vas da nam se predstavite.

ODGOVOR: Ja sam Adna Zorlak, četrnaestogodišnji instruktor vožnje .

Otkud Adna Zorlak u poslu instruktora vožnje?

ODGOVOR:  To je porodični posao , moj otac je dugo godina radio kao instruktor vožnje, a ja sam naslijedila ljubav prema istom .

Zašto baš Life Line auto škola?

ODGOVOR:  U LifeLine-u su od samog početka poslovanja  postavljeni veliki kriteriji koji se odnose na kvalitetnu i adekvatnu obuku, Stručni Tim uposlenika je jako ambiciozan tako da mi je to bio izazov, sada smo skupa dio najboljih tako da je moj odabir bio pun pogodak .

Kakvi su vaši planovi u narednom periodu?

ODGOVOR: Planovi su da nastavimo punom parom, veliki  broj kandidata u LifeLine-u  čekaju da budu ispoštovani, tako da je plan da ostvarimo svoj zadatak i kandidate ispratimo u Svijet Sigurne vožnje kao savjesne i odgovorne učesnike u saobraćaju.

Kakvi su sarajlije vozači?

ODGOVOR: Generalno je saobraćajna kultura na rizičnom nivou, ali osposobljavajući kandidate u LifeLIne-u imamo velike šanse da to korigujemo i podignemo saobraćajnu kulturu na viši nivo.

I za kraj obavezno pitanje, ko bolje vozi muškarci ili žene?

ODGOVOR:  Malo ću se našaliti, ali je čak u naučno dokazano da su žene bolji vozači, na osnovu statistike o saobraćajnim nesrećama. Generalno su žene pažljivije, opreznije ali opet je  to stvar pojedinca kao  individue, tako da dobar vozač je siguran vozač .

akos.ba

 

 

 

 

 

 

 

 

Povezani članci