Vi ste ovdje
Home > Magazin > Zanimljivosti > Vozač kamiona iz BiH: Heroj kojem se divi Italija

Vozač kamiona iz BiH: Heroj kojem se divi Italija

Abdelhamid Haddach vozio se s osmogodišnjom kćerkom autocestom kada je udario u drugi automobil i od siline udarca odbačen je prema ogradi.

Kamion koji je vozio iza njih na vrijeme je zakočio i prepriječio put drugim vozilima te tako spriječio još veću tragediju.

Vozač kamiona je priskočio u pomoć nesretnom ocu koji je spašavao svoju Jihan, čije je srce u tom trenutku prestalo kucati. Brzom intervencijom hitne djevojčica je oživjela, prebačena je u bolnicu gdje se još uvijek bori za život.

Nakon što je vidio automobil parkiran na sred autoputa vozač kamiona je zaustavio vozilo i prepriječio put da zaštiti automobil od nadolazećih vozila.

"Ne znam ko je bio taj čovjek. Bio je mlad i mršav, a po znaku na kamionu zaključio sam da je iz Bosne. Nestao je nedugo nakon što mi je pomogao da spasim život kćerke. Volio bih ga vidjeti još jednom da mu stisnem ruku i zahvalim mu", rekao je za Corriere.it otac djevojčice Abdelhamid Haddach, prenosi Radiosarajevo.ba

Pojasnio je kako je došlo do nesreće.

"Skrenuo sam u četvrtku traku da prestignem kamion koji se vozio trećom. U sred preticanja kamion se pomjerio u moju traku. Da izbjenem udar u ogradu naglo sam zakočio, automobil se zavrtio i udario u ogradu prednjim, a zatim i zadnjim dijelom. Zadnja vrata su se otvorila i moja kćerka je ispala. Izletio sam da joj pomognem, njeno lice je bilo prekriveno krvlju i nije disala", rekao je Haddach.

Bportal.ba

 

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top