Vi ste ovdje
Home > U Fokusu > Uoči Kurban-bajrama: “Merhamet” donirao krave porodicama u Prači i Tešnju

Uoči Kurban-bajrama: “Merhamet” donirao krave porodicama u Prači i Tešnju

Ovu akciju “Merhamet” je organizirao uoči Kurban-bajrama, želeći da povodom velikog muslimanskog blagdana obraduje pomenute porodice koje su u stanju socijalne potrebe

Muslimansko dobrotvorno društvo “Merhamet” organiziralo je humanitarnu akciju u Prači i Tešnju, u okviru koje je ova humanitarna organizacija donirala po jednu kravu višečlanim porodicama Hambo i Jusufović, prenosi Anadolu Agency (AA).

Sedmočlana porodica Hambo iz Prače živi u trošnoj kući i jedina primanja su im dječiji doplatci. Supružnici Jasmin i Suada Hambo kazali su da će ova “Merhametova” donacija mnogo olakšati život njihovoj porodici.

“Supruga i ja i naše petero djece sada više ne moramo brinuti za mlijeko i sir. Merhamet je ovom donacijom posebno obradovao našu djecu koja će i najviše brinuti o kravi”, kazao je Jasmin Hambo.

Šestočlana porodica Šerifa Jusufovića iz okoline Tešnja je, takođe, u teškoj materijalnoj situaciji. On i njegova supruga ne rade i nemaju nikakvih stalnih primanja. Dovijaju se na razne načine kako bi prehranili svoje četvero djece.

Šerif je imao dvije teške operacije glave i kičme i invalid je 70 posto. No, i pored toga uspijeva ponešto zaraditi radeći za nadnicu, ako ga neko pozove.

I Šerif je izrazio veliku zahvalnost “Merhametu” naglašavajući, takođe, da će krava koju su dobili od ove humanitarne organizacije itekako olakšati život njegovoj porodici.

akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top