Humanitarni radObavijestiU Fokusu

Uključite se u akciju Udruženja Svitanje „Dajte im razlog za osmijeh“

„Dajte im razlog za osmijeh“ humanitarni  projekat kojeg Udruženje Svitanje realizuje već devet godina,  a koji ima za cilj pružiti finansijsku i moralnu podršku povratnicima u Podrinju (Zvornik, Biljeljina, Višegrad, Rogatica, Milići, Bratunac, Ustikolina, Goražde), Livno, Glamoč, Kotor Varoš, B. Brod, Prnjavor, Kreševo, Stolac itd.

Projekat je pokrenuo tim od nekoliko mladih, perspektivnih i humanih ljudi 2009. godine, a danas se taj tim proširio i čine ga desetine mladih volontera Udruženja Svitanje.

  Donacije mogu biti u obliku hrane, igračaka, ali poseban akcenat stavljamo na školski pribor.

Prateći standard i život uopće u tim dijelovima naše domovine, očito je da je situacija poprilično teška, i da veliki broj povratnika vodi veoma težak život. Shodno tome, pozivamo Vas da budete i Vi jedan u nizu donatora, koji će pomoći ovoj djeci da spremno započnu novu školsku godinu.

Podržimo ih i obezbijedimo im sredstva za obrazovanje, jer od stupnja obrazovanja uveliko  zavisi kakav će status u društvu imati, te na koji način će stjecati nafaku.
Što je stepen obrazovanja veći, to su životne mogućnosti veće.

Naravno, svjesni smo činjenice da su im finansije vodeći problem, ali znamo da je nekada i lijepa riječ vrijednija od svih materijalnih bogatstava, a naša podrška njima je neizmjerna.

Prikupljanje sredstava će se vršiti u  trgovačkim centrima na području Kantona Sarajevo, a  volonteri udruženja Svitanje će dežurati u smjenama, od 18.8. do 28.8.

Termini i objekti u kojima će se volontirati:

AMKO (Mojmilo) – petak i subota od 14:00 do 19:00h,

ROBOT (Socijalno, Hrasno i Rajlovac) – subota i nedjelja od 11:00 do 20:00h i

BINGO (Alipašino Polje, Stup i dva Bingova objekta na Otoci) – subota i nedjelja od 11:00 do 20:00h.

Donacije možete uplatiti i na

 Broj računa: je 141 001 000150 6575,

Primaoc: Udruženje Svitanje

Svrha: Akcija “Dajte im razlog za osmjeh 2017”,

ili direktno u našim prostorijama u ulici Sagrdžije 43, u terminu od 10:00 do 18:00.

Također, veoma je važno napomenuti da će sve biti medijski popraćeno  i da su bilo kakve malverzacije nemoguće,  jer svaki donator može imati detaljan uvid u potrošena sredstva, a pored toga može nam se pridružiti i prilikom podjele istih.

Za sva dodatna pitanja, koordinatori projekta Vam stoje na raspolaganju,
Adela Kukić 062/ 450 – 899 i
Rabija Mehmedović 061/ 497 – 404.

Na linku se nalazi tabela sa terminima putem koje se možete prijaviti za volontiranje na ovom humanom projektu. Pridružite nam se na akcijama prikupljanja pribora i DAJTE IM RAZLOG ZA OSMIJEH.

Za više informacija javite nam se na Facebook stranicu Udruženje Svitanje Sarajevo.

Akos.ba

 

Povezani članci

Provjerite također
Close
Back to top button