Vi ste ovdje
Home > Naše aktivnosti > Ostale aktivnosti > UG Svitanje i AKOS organizovali iftar u Drinjači kod Zvornika

UG Svitanje i AKOS organizovali iftar u Drinjači kod Zvornika

U utorak, 22.07.2014. AKOS i UG Svitanje Sarajevo organizovali su iftar u povratničkom naselju Drinjača (Zvornik) za 100 postača. Iftaru su prisustvovali i povratnici iz okolnih naselja Sopotnik i Kostijerevo. Iftar je organizovan u sklopu projekta Iftari za poplavljena područja preko donacije od humanitarne organizacije Islamic Help iz Engleske.

 

Naši domaćini su nas jako srdačno dočekali, te se na njihovim licima vidjela radost zbog našeg dolaska, a imam Nermin ef. Ahmetović se ispred džemata zahvalio udruženju te posebno našem donatoru Džemalu Sakeru iz daleke Paname.

Nermin ef. nam je rekao da su ramazan i iftari u Drinjači jako lijepi, te da su unazad nekoliko noći imali zajedničke iftare, te da će do kraja ramazana takođe imati zajedničke iftare, što je prilika za zajednička druženja povratnika. Također su istakli da nerijetko obilaze i druge povratničke džemate u blizini, poput Konjević Polja i drugih naselja.

 

Rad UG Svitanje, odnosno AKOS-a je poznat u Drinjači jer smo i ranijih godina  imali raznih aktivnosti u tom povratničkom naselju poput podjele školskog pribora za djecu te podjele paketa za porodice ugrožene nedavnim poplavama.

 

Akos.bA

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top