Humanitarni rad

UG Svitanje doniralo 20 kompleta školskog pribora učenicima u Goraždu

Veće šest godina, Udruženje „Svitanje“ Sarajevo uspješno organizuje projekat skupljanja i podjele školskog pribora učenicima, Nakon akcije u Zvorniku gdje smo 100 osnovaca u Drinjači i Kamenici obradovali školskim priborom i torbama ovaj projekat smo nastavili u Goraždu.

Naš domaćin u Goraždu je bio vjeroučitelj Admir Iković, inače saradnik portala Akos.bA. U saradnji sa Centrom za socijalni rad i upravom osnovne škole ”Fahrudin Fahro Baščelija” u četvrtak 25.09.2014. godine aktivisti Udruženja Svitanje uručili su 20 kompleta školskog pribora učenicima ove škole.

Ovom prilikom se zahvaljujemo partnerima iz Goražda u nadi da će se naša saradnja proširiti u narednom periodu.

 

Podsjećamo, u pripremi ovog projekta je učestvovalo oko 50 volontera koji su u periodu od dva dana dežurali ispred četri marketa (Bingo i Robot) i uz pomoć građana Sarajeva, uspjeli skupiti veliku količinu pribora, nakon čega je, u prostorijama Udruženja, spakovan u torbe, i na kraju odvežen i podjeljen djeci u pomenutim mjestima.

Ovim putem se zahvaljujemo svim građanima Sarajeva koji su učestvovali u ovoj akciji, te udruženjima „Islamic Help“ i „Europe Aid Foundation“. Oni su donirali određena sredstva koja su iskorištena za kupovinu ruksaka i ostatka pribora.

Zahvaljujemo se i upravi „Binga“ i „Robota“ što su dozvolili da volonteri dežuraju ispred njihovih objekata, i na taj način su u mnogome doprinjeli ovoj akciji.

 

 

Humanitarni sektor udruženja Svitanje će i dalje nastaviti sa ovom akcijom, ako Bog da, sa nekim proširenim aktivnostima u budućnosti.
Do tada, mnogo toplih pozdrava.

Akos.bA

Povezani članci

Back to top button