Vi ste ovdje
Home > Naše aktivnosti > Humanitarni rad > UG Svitanje: Akcija podjele školskog pribora u Glamoču

UG Svitanje: Akcija podjele školskog pribora u Glamoču

IZVJEŠTAJ SEKTORA ZA HUMANITARNE I DRUŠTVENO-KORISNE AKTIVNOSTI UDRUŽENJA „SVITANJE“

o akciji prikupljanja i podjele školskog pribora djeci povratnika u Glamoču

Dana 09.11.2013. godine aktivisti udruženja „Svitanje“ posjetili su povratnike u Glamoču i uručili 50 paketa školskog pribora učenicima osnovne škole "Glamoč".

Nakon pet godina organizovanja projekta sakupljanja i podjele školskog pribora za djecu povratnika u Podrinju aktivisti UG Svitanje su ove godine ovaj projekat proširili na područje Glamoča. 

Ovaj projekat su podržali kompanija Gadžo sa svojim brendom "Tops" i značajnom donacijom školskog pribora i tursko udruženje www.kulturcocuk.gov.tr odjeljenje iz Engleske te pojedinačni prilozi.

Operativnu podršku na terenu nam je pružio glavni imam MIZ Glamoč Muhamed ef. Dragolovčanin koji je pripremio podjelu pribora u prostorijama Medžlisa Glamoč za 50 učenika iz osnovne škole "Glamoč".

Na veliko zadovoljstvo članova udruženje Svitanje, a i Bošnjaka u cjelini na terenu smo se uvjerili u jedinstvo, radinost i progres malobrojne zajednice Bošnjaka u Glamoču. U razgovoru rukovodstva UG Svitanje sa glavnim imamom, predsjednikom Medžlisa Arifom Kovačevićem i predsjednikom BZK Preporod Amelom Saltagom dogovorena je stalna saradnja UG Svitanje/AKOS BiH sa lokalnim bošnjačkim institucijama na projektima jačanja i razvijanja naše zajednice u Glamoču.

U ime UG Svitanje školski pribor je uručio predsjednik Ensar Mulaosmanović. 

Ovom prilikom se zahvaljujemo domaćinu na izuzetnom gostoprimstvu.

Članovi Udruženja su u povratku posjetili i Livnu, gdje ih je dočekao imam Mahir ef. Kevrić, inače saradnik portala Akos.bA.

Fotogaleriju možete pogledati ovdje.

Akos.bA

 

 

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top