Vi ste ovdje
Home > Naše aktivnosti > Humanitarni rad > Udruženje Svitanje – završena akcija “Dajte im razlog za osmijeh”

Udruženje Svitanje – završena akcija “Dajte im razlog za osmijeh”

Nakon mjesec dana vrijednog i napornog rada naših volontera, došlo je vrijeme da zaokružimo prvi dio humanitarne akcije „Dajte im razlog za osmijeh“, a to je podjela prikupljenog školskog pribora djeci povratnika.

Prvi ciklus projekta podrazumijeva 3 važna koraka, prvi je prikupljanje, drugi sortiranje i treći podjela školskog pribora.

Podjela pribora organizovana je u subotu, 9.9.2017.

Oko 30-tak mladih ljudi, koji su učestvovali u ovom projektu, prisustvovali su i podjeli ruksaka sa kompletnim školskim priborom. Podijelili su se u dvije grupe, tačnije u dva pravca:

– Vukosavlje i Teslić,

– Kozarac i Prijedor.

Kako prethodnih godina, tako i ove, građani našeg glavnog grada su pokazali svoju humanost, podijelili osmijehe sa vrijednim volonterima na terenu, razgovarali sa njima o istom i naravno učestvovali donacijom školskog pribora, u skladu sa svojim mogućnostima.

Nakon dva vikenda dežuranja, vrijedna ekipa, zadužena za pakovanje i sortiranje, uspjela je da spakuje 482 ruksaka sa kompletnim školskim priborom, za djecu povratnika. U nastavku možete pogledati koliko djece je opremljeno u prethodno spomenutim mjestima:

Vukosavlje 163 ruksaka,
Teslić 46 ruksaka,
Kozarac 20 ruksaka i
Prijedor 253 ruksaka.

Pored maksimalnog učinka naših volontera, pozitivnih komentara i sudjelovanja građana u prikupljanju školskog pribora, učešće u projektu uzeli su i:

Sportsko udruženje FairPlay koje je uplatilo donaciju prikupljenu od kazni za žute i crvene kartone u okviru malonogometne lige FairPlay

Udruženje „Tempo“ sa donacijom od 50 ruksaka, koji su zajedno sa našim volonterima učestvovali u podjeli paketa na lokaciji Vukosavlja,

Sportsko udruženje FAIR PLAY koje je uplatilo donaciju prikupljenu od sankcija za žute i crvene kartone u okviru malonogometne lige FAIR PLAY

Fondacija Muharem Berbić,

Omladina Tabačkog mesdžida, na čelu sa hfz. dr. Kenanom Musićem,

Uprava za vanjske poslove i dijasporu Rijaseta IZ,

Gazi Husrev-begova medresa, koja je obezbijedila prevoz ruksaka,

Općina Vogošća i Općina Novi Grad, učešće u prevozu ruksaka,

Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica,

Mladi članovi Izviđačkog odreda „Sebilj“ sa svojim mentorima, kao i

tržni centri Amko, Bingo i Robot, na čijem ulazu su stajali naši volonteri i prikupljali kako pribor, tako i osmijehe svih dobrih ljudi.

Ove godine, kao i prethodnih, imali smo priliku da izmamimo najiskrenije osmijehe, da si priuštimo najtoplije zagrljaje i steknemo nove prijatelje, među ovim mladim nadama,  u čijim rukama leži budućnost naše domovine. To su najljepši pokloni za naše volontere.

Osmijeh na licu svakog mališana pokazatelj je vrijednosti i kvaliteta ove humanitarne akcije, kao i motivacija za nastavak projekta. Kako je već na samom početku spomenuto, podjelom ruksaka finalizirali smo jedan ciklus, a o daljem nastavku projekta blagovremeno ćemo obavještavati građane.

Udruženje Svitanje je članica Asocijacije za kulturu, obrazovanje i sport – AKOS.

Akos.ba

 

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com