Umjetnost

U Istanbulu održana gala projekcija filma Aide Begić “Ne ostavljaj me”

Film “Ne ostavljaj me” bh. rediteljice Aide Begić od sutra se počinje prikazivati u kinima u Turskoj, javlja Anadolu Agency (AA).

Tim povodom, večeras je u Istanbulu održana gala projekcija filma i druženje kojem su prisustvovali rediteljica i brojne zvanice.

“Zahvaljujem se Turskoj i svima koji žive u ovoj zemlji što ste otvorili svoja vrata za 4 miliona Sirijaca”, rekla je Begić prisutnima.

Istakla je da rat nanosi duboku bol mnogima jer, kako je kazala, djeca ostaju bez porodica, a roditelji bez djece.

“Znam da je i vama bilo teško, ali ova djeca su još uvijek živa zahvaljujući vama. Djeca koja su imala ulogu u filmu preživjela su mnogo toga. Oni su moji heroji. Oni su me naučili šta je snaga, hrabrost i ljubav. Kada god se nađem u teškoj situaciji, sjetim se onoga što su oni doživjeli i tako nađem novu snagu za dalje”, kazala je Begić.

Dodala je i kako nema potrebe očekivati neku nagradu za film, napominjući kako vjeruje da je ovo ipak njeno najuspješnije filmsko ostvarenje.

Producent filma, Muhammed Emin el-Huseyni, istakao je da su odlučili uraditi ovaj film s namjerom da se podigne svijest ljudi kada se radi o djeci bez roditelja.

“Mnogi od nas još ne razumiju u kakvoj situaciji se nalaze djeca bez roditelja”, rekao je Huseyni, dodajući da bi svako na neki način trebao pružiti pomoć ovoj djeci.

Film “Ne ostavljaj me” od sutra se počinje prikazivati u kinima u Turskoj.

Podsjetimo, ovaj film je ove godine kandidat ispred Bosne i Hercegovine za nagradu Oscar.

Akos.ba

Povezani članci

Back to top button