Enterijer

Tuš kabine ili kade, šta odabrati?!

U posljednjih nekoliko godina tuš kade s kabinom postale su pravi hit. Kupuju ih i oni s malim, ali i oni koji imaju veliko kupatilo. Neki sretnici pak instaliraju i kadu i tuš-kabinu, za svaki slučaj, za zimu i ljeto.Brz životni tempo i nedostatak slobodnog vremena kao da su staro dobro lješkarenje u kadi protjerali iz naših života. Iako uživanje u toplini opuštajuće kupke zdravlja vrijedi, piše Blic.

TUŠ-KABINE ZA MALA KUPATILA   Tuš kabine ili kade, šta odabrati?!

Ukoliko imate malo kupatilo, tuš-kabine su idealno rješenje jer ćete na taj način maksimalno iskoristiti prostor. Kao prednosti tuš-kabine prodavci navode i znatno manju potrošnju vode, jer se u kabini manje zadržavate.

Danas u prodavnicama sanitarije možete naći razne hidromasažne tuš-kabine, koje, osim što su osvjetljene, imaju i radio, masažer za stopala i priključke za telefon i MP3 plejer. Naravno, za takav ugođaj potrebno je i više novca.

Ukoliko vam dubina džepa ne dozvoljava blagi luksuz, možete da kupite i plitke i duboke tuš-kabine, a možete da birate između četvrtastog i polukružnog oblika. Pri kupovini tuš-kabine, posebno obratite pažnju na boju stakla. Providno staklo moraćete da čistite skoro poslije svakog tuširanja, pa vam preporučujemo da se opredjelite za tzv. pjeskareno staklo na kojem se ne vide fleke.

Ali, tuš-kada ima i neke nedostatke, ona nije rješenje ukoliko imate bebu ili živite u kući s roditeljima, mada je na tržištu i dosta modela sa ugrađenim sjedištem, Ali, kako ćete u njoj kupati bebu? Također, ručno pranje veša u plitkoj tuš-kadi je, blago rečeno, nemoguća misija.

Danas su najpopularnije akrilne kade jer se lako i brzo održavaju

KLASIČNE KADE SU DANAS LUKSUZ

S druge strane, klasične kade danas predstavljaju kutak za luksuz, opuštanje i uživanje. Izbor kade postao je pitanje stila, ali i prostora. Trenutno na tržištu možete naći baš ono što želite, što je ranije bilo nezamislivo: i po veličini, i po boji, a o oblicima da ne govorimo.

Četvrtasta kada još uvijek je najpopularnija, djelimično i zato što se lako postavlja, a djelom i zato što u njoj možete da se protegnete i uživate.

Kada sužena na jednom kraju praktično je rješenje za mala kupatila, jer pokraj tog djela kade može da vam stane lavabo i da ga pri tom nesmetano koristite a da ne udarate u kadu.

Jedna od najmodernijih i svakako najluksuznijih varijanti jeste staklena kada, na kojoj bismo vam zavidjeli.

Ipak, danas su najpopularnije akrilne kade jer se lako i brzo održavaju. Na njima se ne vide ni slučajna oštećenja – sjetite se samo emajliranih kada na kojima se iz aviona vidi svaka ogrebotina.

I da spomenemo džakuzi, razne kade sa ventilima i masažerima, rječju bazenima za spa kućne centre. Lijepo jeste i lijepu cjenu ima.

Akos.ba

Povezani članci

Back to top button