Vi ste ovdje
Home > Naše aktivnosti > Svečano otvorenje malonogometne lige „Fair Play“

Svečano otvorenje malonogometne lige „Fair Play“

U sportskoj dvorani „Ramiz Salčin“, jučer 27.10.2013.godine, zvanično je počela druga sezona malonogometne lige pod nazivom „Fair Play“. Liga je organizovana od strane udruženja „Svitanje“ i udruženja „Bulbul“. Na jučerašnjoj ceremoniji otvaranja skupio se veliki broj ljudi, koji su mogli vidjeti predstavljanje ekipa, te obraćanja ogranizatora i gostiju.

U ime organizatora, obratio se predsjednik „Svitanja“- gospodin Ensar Mulaosmanović, koji se zahvalio svim učesnicima zaželivši im mnogo sportske sreće i fer igre.

Na skupu je govorio i prof. dr. Šukrija Ramić. Profesor je u par rečenica apelovao na sve igraće da im njihovi međusobni odnosti budu važniji od rezultata. „Žuti karton gledajte kao mali grijeh a crveni kao veliki“- poručio je prof. Ramić i tako simbolično poslao poruku svim prisutnim da poštuju i čuvaju sigurnost i čast svoga protivnika na terenu.

Posebnu čast organizatoru i prisutnima je priredio načelnik općine Novi Grad gosp. Semir Efendić, koji se također obratio sa par riječi u kojima je izrazio nadu da će ovakvih društveno korisnih projekata biti još više. Načelnik, zajedno sa općinom Novi Grad, mnogo je doprinjeo u organizaciji lige obzirom da je postignut dogovor sa preduzećem koje ima ingerenciju nad dvoranom o povoljnijem korištenju. On je najavio da će se potruditi da pomogne projekat i u finansijskom smislu. Efendić je izveo i prvi udarac kojim je liga svečano i otvorena. 

Manifestaciju su svojim glasovima uljepšali članovi hora „Rejjan“ učenjem prigodne ilahije, nakon čega je hafiz ef. Sadrudin Išerić, imam Careve džamije proučio je i prigodnu dovu.

Inače, liga „Fair Play“ će trajati do marta slijedeće godine. Liga broji 16 klubova, a podjeljena je u dvije grupe po 8 ekipa. Nakon grupne faze, igrat će se play off u kojem će učestvovati najbolje četiri ekipe iz svake grupe.
Liga se igra po pravilima futsala, stim da je uvršten čitav niz dodatnih pravila koji se isključivo vežu za moralno ponašanje igrača na terenu. 

Organizator je htio da liga bude most i spajanje među mladim ljudima. Zato su i postavljena pooštrena pravila kako bi spriječila svaki vid grube igre i verbalnih duela među igračima.
Medijski pokrovitelj malonogometne lige je radio BIR i akos.ba. 

Slike sa jučerašnje manifestacije pogledajte ovdje

Termin odigravanje utakmica, satnice, rezultate i sve ostalo možete pratiti na stranici: www.futsal.ba

Akos.bA
 

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com