Brak i porodicaU Fokusu

Šta je ONA završila? 

Šta je ONA završila?

Jarane, SVE.

– Završila je izgradnju moje porodice, otišla pod nož da mi podari djecu (najveće i najljepše ostvarenje za jednog čovjeka), hranila ih, uspavljivala, završila im školske obaveze i čekala da se vrate iz tuđine pa da mirno zaspi.

– Završila je jednu bezbrižnu sferu života sa voljenom porodicom i prešla u moju (potpuno nepoznatu) i učinila je posebnom, voljenom, upotpunjenom kao da mi je rod.

– Završila izgradnju mostova između porušenih prijateljstava i rodbinskih veza i sklonila nekoliko najhrđavijih hereza.

– Završila je psihološko savjetovanje kada sam pucao po šavovima, završila je komunikacije i sve motivacije kada sam oko vrata stezao šalove, završila je građevinu pa smo lagano podizali spratove, završila je politiku pa je zaustavljala ratove, gurala me naprijed i oblačila jer je završila manekenstvo, a najbolje je usavršila majčinstvo.

– Završila je kulinarstvo, ekonomiju i matematiku: iz praznog sahana izvuče mesni odrezak, iz praznog frižidera iznese narezak, iz prazne kase izvuče uplaćeni odrezak (struje, vode i slobode), i danas je ranije završila sa jelom (djeca su pojela njen nedovršeni obrok i dok smo jeli ona je završila sve poslove u kući, pročitala nam nekoliko bajki i skinula par zvijezda sa neba, taman koliko nam treba.

– Završila je ranije sa spavanjem da bi za slavlje pripremila dekoraciju.

– Završila je majci nalaze za njenu operaciju, podarila bubreg za transplataciju, srce i dušu za ljubavnu eksploataciju.

– Završila je svoje karijere da ispred moje uništi barijere, naučila me kako da pobijedim takve amatere, da u smeće bacim stres iz crne tabakere i prebolim ljude sa drvene bandere.

– Završila je bračno savjetovanje, etiku i romantiku. Uči me kako da prebolim kritiku, da ne padnem na patetiku, da ne volim plastiku. Stigne uvijek da me iznenadi pa se svaki dan ponovno zaljubim, osvijetli mrak da se ne izgubim, da objektivno sudim, a da ne poludim.

– Završi rečenicu koju sam započeo, ostvari ideju koju sam začeo.

Prijatelju, završila je i FAKULTET.

Dr. Jasmin Dorić

AKos.ba

Povezani članci

Back to top button