Vi ste ovdje
Home > Naše aktivnosti > Sanski Most: Tribina o popisu stanovništva – uvodničar dr. Izet Terzić

Sanski Most: Tribina o popisu stanovništva – uvodničar dr. Izet Terzić

U haremu Hamzibegove džamije u Sanskom Mostu u petak 21.06. je održana javna tribina na temu predstojećeg popisa u Bosni i Hercegovini…

Gost predavač na ovoj javnoj tribini bio je profesor sa Islamskog pedagoškog fakulteta u Bihaću, prof.dr. Izet Terzić. Cilj ovog događaja bio je da predstavi važnost predstojećeg popisa u našoj zemlji, a posebno u svjetlu popisivanja i izjašnjavanja pripadnika bošnjačkog naroda. Profesor Terzić je istakao kako ima dosta okolnosti koje su nejasne i nedefinisane i mogu da predstavljaju poteškoću prilikom popisa.
 
Predsjednik AKOS-a Sanski Most Mirsad ef. Spahić, naveo je kako će u narednim mjesceima biti organizovano još niz događaja o predstojećem popisu stanovništva u BiH, kako bi se objasnile i približile mnoge stvari koje su vezane za ove aktivnosti.
 
Na sinoć održanoj javnoj tribini govorio je i glavni sanski imam Husein efendija Kovačević, koji je također istakao važnost da se Bošnjaci na predstojećem popisu izjasne i popišu pod svojim nacionalnim imenom. On je istakao kako je to izuzetno važno zbog budućnosti Bošnjaka kao naroda, ali i budućnosti Bosne i Hercegovine.
 
Orfanizatori: AKOS Most, Omladinski kulturni centar ATIS S. Most, Humanitarne organizacije "Dirhem" i Multimedijalni servis Exit-Media.
 
akos.ba/ntv101.tv

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top