Kulinarstvo
Recept dana: Juneći gulaš s krumpirom

Sastojci:
- 500 g nemasnog junećeg mesa (izrezano na kockice)
- 1 veća mrkva mrkva
- 1 celer
- peršun korijen i list
- 3 veća krompira
- ulje
- brašno (glatko) ili gustin
Priprema
- Povrće izribajte i pirjajte na malo ulja, uz blago podlijevanje vodom. Kada dobijete zlatno-žutu boju dodajte meso i malo posolite.
- Pirjajte dvadesetak minuta, uz blago dolijevanje vode, a po želji možete dodati pasirani paradajz.
- Kada meso omekša dodajte krompir kojeg ste prethodno izrezali na kockice. Dodajte vode toliko da prekrije meso. Sve zajedno kuhajte dok krompir ne omekša.
- Dodajte brašno razmućeno u malo vode, ostavite na laganoj vatri oko 5 minuta.
- Na kraju dodajte malo soli i narezanog peršuna.AUTOR: CENTARZDRAVLJA