Recept dana: Brzo&Fino Salata za svaki dan
Priprema 10 min
Kuhanje
20 – 25 min
Serviranja
6 porcija
Sastojci:
1kg manjih mladih krompira
prstohvat soli
60g svježe ribanog parmezana
4 šnite pureće šunke (opcionalno)
250g natrgane zelene salate
250ml Brzo&Fino vrhnja za kuhanje Lagano, 10% m.m.
2 češnja bijelog luka, sitno nasjeckanog
2 kašike senfa
so i biber, po ukusu
1/4 šolje soka svježeg limuna
1/4 šoljice jogurta
Priprema:
Oguljeni krompir rezati na pola ili četvrtine ako su veći. Staviti krompir u hladnu vodu i začiniti ga po želji. Kuhati, a kada proključa smanjiti vatru i kuhati lagano oko 15 minuta.
U međuvremenu, napravite preljev. U blender uspite Brzo&Fino vrhnje za kuhanje, dodajte bijeli luk, senf, so i biber. Blendajte do glatke mase. Ulijte sok od limuna i jogurt, te sjedinite smjesu. Ostavite da odstoji 5 minuta, ili dok se ne zgusne. Dodajte polovicu parmezana i pureću šunku u krompir.
Neposredno prije posluživanja, dodajte zelenu salatu i promješajte. Podijelite na tanjire i pospite parmezanom.
Brzo&Fino i Akos.ba