Vi ste ovdje
Home > Magazin > Kulinarstvo > Brzo&Fino > Recept dana: Brzo&Fino Salata s grilovanom piletinom

Recept dana: Brzo&Fino Salata s grilovanom piletinom

Priprema

10 min
Kuhanje
15 min
Serviranja
4 porcije
Sastojci:
Brzo&Fino Kiselo vrhnje 12%
50g nasjeckanog svježeg peršuna
1 kašika nasjeckanog svježeg vlasaca
2 kašičice nasjeckanog svježeg ruzmarina
1/2 kašičice soli
1/4 kašičice bibera
4 pileća filea
2 kašike maslinovog ulja, ekstra djevičanskog
2kg zelene salate
1 crvena paprika, nasjeckana
1/2 krastavca, narezanog na kolutove
 
Priprema:
U zdjeli umutite Brzo&Fino kiselo vrnje 12%, peršun, vlasac, ruzmarin, so i biber.
Od dobijene smjese odvojite 1/2 šolje i prelijte preko pilećih filea, pokrijte i držite u frižideru najmanje 30 minuta ili do 1 dan. Ostatak smjese sačuvajte u frižideru.

Zagrijte roštilj ili gril tavu na srednju temperaturu. Izvadite piletinu iz marinade i uklonite višak smjese. Grilujte piletinu 4-5 minuta sa svake strane. Ostavite da stoji 5 minuta, zatim je izrežite poprečno na tanke ploške.
Neposredno prije posluživanja, u velikoj zdjeli, pomješajte zelenu salatu, paprike i krastavace. Umutite maslinovo ulje u ostatak dresinga od vrhnja i prelijte povrće. Složite na tanjir i po vrhu stavite grilovanu piletinu.

Savjet:
Umjesto grilovane piletine možete staviti kuhanu piletinu i ostaviti je da se ohladi. Možete je čuvati u frižideru u hermetički zatvorenoj zdjeli 1 dan. Poslužite hladno. I ne zaboravite da preljev ide neposredno prije posluživanja.

Brzo&Fino i Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top