Recept dana: Brzo&Fino povrtna bešamel piletina
Priprema
45 min
Kuhanje
40 min
Serviranja
6 do 8 porcija
Sastojci:
1kg karfiola, isjeckanog na veće komade
600g krompira, isječenog na kockice
2 kašike putera
3 kašike svježeg vlasca
1 kašičica mljevene paprike
600g pilećeg mesa, isječenog na kockice
1 luk, isjeckan
2 češnja bijelog luka, izgnječenog
2 stabljike celera, sitno isjeckanog
2 mrkve, sitno isjeckane
1/2 kg tikve, oguljene i sitno isjeckane
350g žute buranije
250g zelene buranije
500ml Brzo&Fino umak bešamel
500g ementalera, narendanog
Priprema:
U slanoj kipućoj vodi kuhajte karfiol i krompir, 15 minuta, dok povrće ne omekša. Iscjedite vodu, povrće pomiješajte. U to umiješajte 1 kašiku putera, vlasca, mljevene paprike.
Zagrijte rernu na 190°C. U međuvremenu, istopite preostali puter i na njemu dinstajte piletinu dok nije gotova. Dodajte preostalo povrće i ostavite da se dinsta još 5 minuta. Dodajte Brzo&Fino umak bešamel i 250g sira. Miješajte dok se sir ne rastopi. Posolite i pobiberite.
Prebacite sve u tepsiju ili vatrostalnu posudu, dodajte na to mješavinu karfiola i krompira, pospite preostalim sirom i pecite u rerni 20 minuta.
Služite toplo.
Brzo&Fino i Akos.ba