Recept dana: Ražnjići od piletine i povrća
- Vrijeme pripreme:30 min
- Zahtjevnost: lagano
- Tip: topla predjela
Sastojci:
40 dg pilećeg filea
10 dg hrenovki sa sirom
16 dg svježe paprike
15 dg tikvica
8 cherry paradajza
maslinovo ulje
so
mljeveni biber
Pileći file, paprike i tikvice operite i narežite na kockice. Hrenovke narežite na komadiće dužine 2 cm.
Od maslinovog ulja, soli i bibera napravite marinadu i premažite meso.
Na štapiće, naizmjenično slažite pileće meso, hrenovke, paprike, paradajz i tikvice.
Ražnjiće pecite na vrućoj plati ili tavi približno 10 minuta. Tokom pečenja više puta ih premažite ostatkom marinade.
Ražnjiće lijepo prepecite sa svih strana i poslužite uz salatu ili omiljeni prilog.
akos.ba