Milkos sladoled: Osvježenje za vruće dane

Za pripremu Milkos sladoleda potrebno je: 250ml Milkos mlijeka, 250ml pavlake, 100g šećera u prahu, četiri žumanceta, dvije kašičice ekstrakta od vanilije, 100gr čokolade...

Ramazanski iftarski meni – dvadesetpeti dan

Recept za pripremu tope možete pročitati OVDJE. Pita od krompira sa sirom Priprema 10 min Kuhanje 30 min Serviranja 10 porcija Sastojci: 150g dimljene puretine ili suhog mesa 2 kašike ulja 400g...

Ramazanski iftarski meni – dvadesetčetvrti dan

Recept za pripremu tope možete pročitati OVDJE. Tikvice punjene gljivama Priprema 15 min Kuhanje 40 min Serviranja 6 porcija Sastojci: 3 srednje tikvice 30g Dukat maslaca  250g svježih, šampinjona, isjeckanih 45g luka, isjeckanog 2...

Ramazanski iftarski meni – dvadesettreći dan

Recept za pripremu tope možete pročitati OVDJE. Brzo&Fino miješani uljevak sa sirom Priprema 15 min Kuhanje 50 min Serviranja 4 do 6 porcija Sastojci: 30g Dukat maslaca  180g luk, sitno isjeckanog 100g...

Bakal vam preporučuje za iftar: Salata sa sitnim bulgurom

Turski dućan u srcu Baščaršije. Najbolji okusi iz Turske u vašoj kuhinji. Brendovi Čaykur, Marmarabirlik, Duru, Bašak, Tat, Dogadan, Segmen. U našoj raznovrsnoj ponudi najboljih brendova...

Ramazanski iftarski meni – dvadesetdrugi dan

Recept za pripremu tope možete pročitati OVDJE. Pogača sa povrćem i sirom Priprema 20 min Kuhanje 1 h, 15 min Serviranja 10 - 12 porcija Sastojci: 500g brašna 60g pšeničnih mekinja,...

Ramazanski iftarski meni – dvadesetprvi dan

Recept za pripremu tope možete pročitati OVDJE. Palenta sa gljivama Priprema 15 min Kuhanje 20 min Serviranja 4 porcije Sastojci: 15g Dukat maslaca 230g gljiva (šampinjona) isječenih na ploške 1praziluk, bez lišća,...

Kukuruza: Ako želite nešto zdravo da vas vrati u djetinjstvo

Pripremila: Emina Okanović-Čivić Vrijeme pripreme: 01:30 Vrijeme kuhanja: 01:00 Kuhinja: Bosanska kuhinja Sastojci: 600 gr pravog kukuruznog brašna 500 ml vrele vode (proključala i odstojala 2-3 min) 1/4 kafene kašikice soli 1/4...

Ramazanski iftarski meni – dvadeseti dan

Recept za pripremu tope možete pročitati OVDJE. Hrskavi krompir s prelivima Priprema 10 min Kuhanje 50 min Serviranja 6 do 8 porcija Sastojci: 2 velika krompira 125g Dukatela krem namaza  2 kašike...

Ramazanski iftarski meni – devetnaesti dan

Recept za pripremu tope možete pročitati OVDJE. Zeljanik Priprema 10 min Kuhanje 30 min Serviranja 4 porcije Sastojci: 4 jaja 300- 400g kravljeg sira 300g špinata, sitno isjeckanog 3 šolje kukuruznog brašna 2...

Iftarski meni