>
Ramazanski iftarski meni – peti dan
Recept za pripremu tope možete pogledati OVDJE. Tarhana  Priprema: 10 min Kuhanje: 40 min Serviranja: 6 porcija Sastojci: 1 luk 1 paprika 3 veća, mekša paradajza 1 srednja mrkva 1 paprika 100g mljevenog junećeg mesa 80g tarhane So začini po želji: kurkuma, biber, crvena paprika, menta, peršun 1,2l vode ulje Priprema: Na... Read more
Ramazanski iftarski meni – četvrti dan
Recept za našu topu možete pogledati OVDJE. Supa s paradajzom i sirom   Priprema; 15 min Kuhanje:15 min Serviranja;6 porcija Sastojci: 1 kašika Dukat maslaca 1 glavica crvenog luka, samljevenog ili propasiranog 2 konzerve (800g) paradajz-pirea 2 kašike paradajza u kockicama (pelat) 1 pakovanje (340 g) mesnih raviola 1/2... Read more
Ramazanski iftarski meni – treći dan
Recept za našu topu možete pročitati OVDJE. Brokoli supa   Priprema: 10 min Kuhanje:15 – 20 min Serviranja: 4 – 6 porcija Sastojci: 750g brokule 1 srednja glavica crvenog luka, nasjeckanog 2 manja pečena krompira, oguljeni na kocke 1 češanj bijelog luka, propasiranog 500ml pilećeg ili povrtnog temeljca 1... Read more
Perutnina preporučuje iftar: Pureći odresci u umaku od luka
Vrijeme pripreme: 45 min Zahtjevnost: jednostavno Tip :glavna jela Sastojci:60 dg Perunina purećeg filea (4 odreska) 1 vrećica krem supe od luka 5 dl vrhnja za kuhanje 1 dl vode Odreske istucite i poslažite u vatrostalnu posudu ili malo dublji pekač. Odreske nije potrebno soliti, jer juha sadrži dovoljno... Read more
Ramazanski iftarski meni – drugi dan….
Recept za našu topu možete pogledati na OVDJE. Zdrava supa s nudlama   Priprema 30 min Kuhanje 2h Serviranja 10 porcija Sastojci: 1 cijelo pile 1 kašika maslinovog ulja 8 šolja pileće supe 4 velike mrkve, grubo nasjeckane 4 stabljike celera, grubo nasjeckane 1 srednji luk, nasjeckan 2 lovorova... Read more
Ramazanski iftarski meni – prvi dan
Topa Topa, kao nezaobilazni dio iftara, se služi neposredno prije serviranja predjela a nakon soka i hurmi. Naziv je dobila od riječi „topiti“ jer se priprema tako što se sastojci tope na laganoj vatri. Osnovni sastojak Tope je „masnoća“, tj. maslac i kajmak u koje se dodaju sirevi po... Read more
Ramazanska topa…
Topa Topa, kao nezaobilazni dio iftara, se služi neposredno prije serviranja predjela a nakon soka i hurmi. Naziv je dobila od riječi „topiti“ jer se priprema tako što se sastojci tope na laganoj vatri. Osnovni sastojak Tope je „masnoća“, tj. maslac i kajmak u koje se dodaju sirevi po... Read more
Bakal vam preporučuje za iftar: Punjene paprike
Turski dućan u srcu Baščaršije. Najbolji okusi iz Turske u vašoj kuhinji. Brendovi Čaykur, Marmarabirlik, Duru, Bašak, Tat, Dogadan, Segmen. U našoj raznovrsnoj ponudi najboljih brendova Turske imamo masline, maslinovo ulje, bulgur, leću, začine, veliki izbor čaja, čajnika i čaša za čaj, hurme, turske slatke delicije, čorbe i još... Read more
Ramazanski iftarski meni – dvadesetdeveti dan
Recept za pripremu tope možete pročitati OVDJE. Gljive punjene sirom Priprema 5 – 10 min Kuhanje 2 – 3 min Serviranja 18 – 20 komada Sastojci:  250g Sirela gaude  1 kašika otopljenog Dukat maslaca  18 – 20 šampinjona Priprema: Pomiješajte Sirela gaudu i Dukat maslac. Izvadite peteljke iz gljiva;... Read more
Ramazanski iftarski meni – dvadesetosmi dan
Recept za pripremu tope možete pročitati OVDJE. Brzo&Fino lisnati trokutići s kajmakom Priprema 45 min Kuhanje 30 min Serviranja 16 trokutića Sastojci: 600g brašna šolja mlake vode šolja Dukat trajnog mlijeka  1 jaje 2 kašike šećera 50-100g Dukat maslaca ( za premazati)  100g President kajmaka  100g Brzo&Fino Milerama  Priprema:... Read more