Bakal vam preporučuje za iftar: Punjene paprike
Turski dućan u srcu Baščaršije. Najbolji okusi iz Turske u vašoj kuhinji. Brendovi Čaykur, Marmarabirlik, Duru, Bašak, Tat, Dogadan, Segmen. U našoj raznovrsnoj ponudi najboljih brendova Turske imamo masline, maslinovo ulje, bulgur, leću, začine, veliki izbor čaja, čajnika i čaša za čaj, hurme, turske slatke delicije, čorbe i još... Read more
Ramazanski iftarski meni – dvadesetdeveti dan
Recept za pripremu tope možete pročitati OVDJE. Gljive punjene sirom Priprema 5 – 10 min Kuhanje 2 – 3 min Serviranja 18 – 20 komada Sastojci:  250g Sirela gaude  1 kašika otopljenog Dukat maslaca  18 – 20 šampinjona Priprema: Pomiješajte Sirela gaudu i Dukat maslac. Izvadite peteljke iz gljiva;... Read more
Ramazanski iftarski meni – dvadesetosmi dan
Recept za pripremu tope možete pročitati OVDJE. Brzo&Fino lisnati trokutići s kajmakom Priprema 45 min Kuhanje 30 min Serviranja 16 trokutića Sastojci: 600g brašna šolja mlake vode šolja Dukat trajnog mlijeka  1 jaje 2 kašike šećera 50-100g Dukat maslaca ( za premazati)  100g President kajmaka  100g Brzo&Fino Milerama  Priprema:... Read more
Kolač bez brašna – idealan desert za ljeto
Kolač od limuna, ricotte i badema Sastojci: 120 grama omekšanog slanog maslaca 275 grama mljevenog šećera 1 štapić vanilije, rastvoren 1/4 šoljice limuna 4 jaja (žumanjci i bjelanjci posebno) 240 grama badema 300 grama ricotte pahuljice badema za ukrašavanje šećer u prahu za ukrašavanje Zagrijte rernu na 160 °C.... Read more
Da li ste probali Milkos vrhnje za kuhanje?
Posljednji proizvod koji je sišao sa proizvodnih linija mljekare Milkos i premijerno se predstavio je vrhnje za kuhanje. Vrhnje za kuhanje samo je jedan od proizvoda koji se dobiva koncentriranjem masti iz mlijeka i predstavlja osnovnu sirovinu za proizvodnju maslaca. Koristi se za pripremu različitih jela, posebno umaka za... Read more
Ramazanski iftarski meni – 27. dan
Recept za pripremu tope možete pročitati OVDJE. Rižoto s gljivama i ribancem Priprema 15 min Kuhanje 15 min Serviranja 4 porcije Sastojci: 30g Dukat maslaca  1/2 kg gljiva, isječenih na tanke režnjeve 60g luka, sitno isjeckanog 2 kašike brašna 450 ml Dukat trajnog mlijeka  160g Galbani mocarela sira, narendanog ... Read more
Ramazanski iftarski meni – dvadesetšesti dan
Recept za pripremu tope možete pročitati OVDJE. Restovani krompir s paprikom i sirom Priprema 15 min Kuhanje 22 min Serviranja 6 porcija Sastojci: 700g krompira, isječenog na 12 mm debele kocke 60g Dukat maslaca  1 veliki luk, krupno nasjeckan 2 velike paprike isječene na kockice 375g Sirela edamera, narendanog ... Read more
Milkos sladoled: Osvježenje za vruće dane
Za pripremu Milkos sladoleda potrebno je: 250ml Milkos mlijeka, 250ml pavlake, 100g šećera u prahu, četiri žumanceta, dvije kašičice ekstrakta od vanilije, 100gr čokolade za kuhanje. Priprema: U šerpi zagrijati mlijeko do ključanja. U međuvremenu umutiti žumanca sa šećerom, pa ih postepeno umiješati u mlijeko. Potom vratiti šerpu na... Read more
Ramazanski iftarski meni – dvadesetpeti dan
Recept za pripremu tope možete pročitati OVDJE. Pita od krompira sa sirom Priprema 10 min Kuhanje 30 min Serviranja 10 porcija Sastojci: 150g dimljene puretine ili suhog mesa 2 kašike ulja 400g kuhanog krompira So i biber 100g Sirela Gauda sira  50g Dukat maslac  Priprema: U tavi na srednje... Read more
Ramazanski iftarski meni – dvadesetčetvrti dan
Recept za pripremu tope možete pročitati OVDJE. Tikvice punjene gljivama Priprema 15 min Kuhanje 40 min Serviranja 6 porcija Sastojci: 3 srednje tikvice 30g Dukat maslaca  250g svježih, šampinjona, isjeckanih 45g luka, isjeckanog 2 češnja bijelog luka, izgnječenog 1 jaje, umućeno prstohvat začina majoran 160g Sirela trapist sir, narendanog ... Read more