Vi ste ovdje
Home > ramazanski-kutak > Iftarski meni

Današnji desert za iftarski meni: Maze sa šljivama i lješnjacima

Sastojci: Brašno pšenično 250g, brašno od heljde 50g,  Maza krem 20% lješnjaka 200g, Maza krem 30% lješnjaka 200g, šljive300g, kisela voda 2dl, mlijeko 2dl, jaja 2 kom, šećer sitni 1 kašikica, maslinovo ulje 1 dl, lješnjak 50g,   Priprema: U  posudi umutiti jaja, mlijeko, kiselu vodu, maslinovo ulje i šećer, doliti vodu, zatim dodati

Bakal vam preporučuje za iftar: Rehvanija

Turski dućan u srcu Baščaršije. Najbolji okusi iz Turske u vašoj kuhinji. Brendovi Čaykur, Marmarabirlik, Duru, Bašak, Tat, Dogadan, Segmen. U našoj raznovrsnoj ponudi najboljih brendova Turske imamo masline, maslinovo ulje, bulgur, leću, začine, veliki izbor čaja, čajnika i čaša za čaj, hurme, turske slatke delicije, čorbe i još mnogo toga. Za današnji

Današnji desert za iftarski meni: Maza torta sa kokosom

Sastojci: Mlijeko ½ lit, puding vanilija 2kom, šećer u prahu 100g, maslac 80g,  krem sir 500g, mljeveni kokos 200g, mljeveni keks 300g, Maza krem 250g Priprema: skuhati puding vaniliju sa šećerom u prahu. Pjenasto umutiti maslac, dodati krem sir i mljeveni kokos pa sjediniti sa puding vanilijom. Mljeveni keks pomiješati sa Maza kremom

Današnji desert za iftarski meni: Maza crunchy sa nektarinama

Sastojci: Brašno pšenično 250g, Maza crunchy krem 300g, mlijeko 2dl, jaja 2 kom, šećer sitni 1 kašikica, maslinovo ulje 1 dl,nektarine 400g, maslac 2 kašike,   Priprema: Odvojiti žumanjke od bjelanjaka, bjelanjke u posudi umutiti u čvrsti snijeg, U  drugoj posudi umutiti žumanjke, mlijeko, maslinovo ulje i šećer, doliti vodu, zatim dodati dodavati brašno,

Video recept za iftar: Pljeskavica s pire krompirom, uz domaći voćni jogurt

PLJESKAVICA S PIRE KROMPIROM Sastojci: Pire krompir: 1 kg. krompira; 1 kašika maslaca; 1/2 kašike pavlake; mlijeko (količina zavisi od željene gustoće); Pljeskavice: 350 gr. mesa (teletina/junetina); kašika brašna; 1 prašak za pecivo; 1 kašika prezle; 1 čaša vode; 1 čaša ulja; 2 jajeta; 3/4 glavice crvenog luka; par čehni bijelog luka;

Top