Vi ste ovdje
Home > Kultura i tradicija > Književni kutak > Promovisana knjiga “Bosna: Osvrt iz Tirane”

Promovisana knjiga “Bosna: Osvrt iz Tirane”

Promovisana knjiga Bosna: Osvrt iz Tirane'

U prostorijama Balkanskog centra za analizu i studije u Sarajevu upriličena je promocija knjige “Bosna: Osvrt iz Tirane” albanskog dugogodišnjeg diplomate Šabana Muratia.

Riječ je o djelu koje je nastalo od zbira kolumni koje je autor kontinuirano objavljivao kao reakciju na društveno-politička zbivanja u regionu, sa posebnim osvrtom na Bosnu i Hercegovinu.

Moderator ovom prilikom je bio istaknuti bosanskohercegovački novinar Anes Džunuzović. Autor je istakao das u bošnjaci i albanci imali dugo zajedničko historijsko putovanje.

“Moja knjiga o Bosni je knjiga o potrazi za istinom. Historijsku istinu je veoma teško pronaći i treba je rasvijetliti. Nju treba promatrati. Knjiga je osvrt iz Tirane na bosansku dinamiku” – kazao je Murati.

Na promociji je, osim autora, o djelu govorio, i nekadašnji bosanskohercegovački političar Edhem Bičakčić.

“Ova knjiga je značajno historijsko štivo koje obrađuje period od 2003. do 2018. godine. Dakle, daje novu, aktuelnu dimenziju, kako je vidi publicist, diplomata, jedne susjedne države” – istakao je Bičakčić.

Brojni prisutni su dobili odgovore na niz pitanja, te je zaključeno da je ovo jedan u nizu događaja koji za cilj ima jačanje veze na relaciji Bosna i Hercegovina i Albanija.

Za Akos.ba: Rabija Arifović

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top