Kulinarstvo

Proljetna juha

Sastojci:

200 gr. graška (može iz konzerve)
1 glavica luka
1 mrkva
1 kašika brašna
1 krompir
1 paradajz
2 čehna bijelog luka
ulje, so, vegeta i biber
suhi peršun
2 l vode

Priprema:
Luk isjeći na kockice i propržiti.

Luku dodati mrkvu i bijeli luk.

Prodinstati i dodat kašiku brašna.

Promješat i zaliti sa 600 ml vode.

Kuhati oko 30 minuta, pa sve to istresti u blender.

Samljeti pa ponovo vratiti u šerpu.

U mljevenu juhu dodati krompir sječen na kocke.

Paradajz isjeći na kocke i dodati juhi.

Dodati i grašak pa sve to zaliti sa ostatkom vode.

Dodati začine i kuhati dok krompir i grašak ne budu gotovi.

 

Prijatno!

 

Recept od Nihade Kopić

 

Akos.bA

Povezani članci