Vi ste ovdje
Home > Magazin > Enterijer > Prirodni osvježivači prostora

Mirisi posebno utiču na psihu te uvelike popravljaju raspoloženje. Mirisi često osobu znaju podsjetiti na neke događaje i osobe iz prošlosti što može izazvati kako osjećaj ugode tako i osjećaj neugode.

Prirodni osvježivači prostora

Znate li koji su najbolji prirodni osvježivači prostora?

S obzirom da se u domu provodi najviše vremena važno je da se ukućani osjećaju opušteno i ugodno. Prirodne osvježivače prostora uz koje će boravak biti u potpunosti ugodan je lako napraviti i u kućnoj radinosti.

Prirodni osvježivači prostora

Kako bi dobili miris lavande najbolje je u malu posudicu usipati malo sušene lavande, a osim u posudicu lavandu se može staviti i u male vrećice pa je možete postaviti na više mjesta u domu.

Lavanda otpušta opuštajuć i ugodan miris, a ukoliko se taj miris želi napraviti intenzivnijim savjetuje se da se na sušenu lavandu ukapa nekoliko kapi eteričnog ulja lavande.

Kako bi stvorili neodoljivi zimski miris savjetuje se da se pomiješaju štapići od vanilije ili cimeta, osušene korice limuna ili naranče, začini kao što su anis ili kardamon te komadići šišarke bora i sušene jabuke.

Dunje isto tako mogu unijeti osebujan miris u vaš dom, a potrebno je samo neoštećenu dunju postaviti na mjesto u stanu gdje želite uživati u njihovom mirisu.

Prirodni osvježivač prostora je najbolji izbor za osobe koje želi koristiti isključivo ekološke mirise, a jednostavno ih je napraviti. Za prirodni osvježivač je potrebno 20 kapi eteričnog ulja po želji, raspršivač, pola litre destilirane vode i sok od 2 limuna.

Može se koristiti raspršivač od bilo kojeg sredstva za čišćenje, samo ga je potrebno prije upotrebe dobro oprati od ostataka. U čisti raspršivač se zatim ulijeva destilirana voda, iscijeđen sok od limuna i eterično ulje. Prije korištenja se raspršivač protrese i nakon toga je miris spreman za upotrebu.

Autor: A.Z., Foto: discpicture/Shutterstock

https://www.savjetnica.com

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com