Naše aktivnosti

Predstavnici AKOS-a i pridruženih članica na SAHAF 2013

Portal akos.ba kao medijski partner i pokrovitelj prvog halal sajma na Balkanu SAHAF 2013 je prisutan sa svojim štandom. Tokom tri dana sajma naš štand su posjetili članovi užeg rukovodstva AKOS-a BiH prof. dr Šukrija Ramić i pridruženih članica "Svitanje" Sarajevo, predsjednik Ensar Mulaosmanović i Adnan Ljevo i "Selsebil" Živinice, predsjednik Esed Ivojević.

Na štandu su tokom sajma prisutni bili Admir Pripo i Sanadin Voloder, admini portala. Vidimo se, ako Bog da, naredne godine na drugom halal sajmu.

Programska politika portala akos.ba i misija, vizija i cilja AKOS-a BiH sa pridruženim članicama podrazumjevaju praćenje i promoviranje rada Rijasetove agencije za halal certificiranje, kao i halal koncepta općenito u BiH. Na tom zahtjevnom putu portal akos.ba je ustupio svoje kapacitete halal sajmu i shodno vlastitim mogućnostim doprinio da ovaj historijski iskorak za muslimane Balkana bude što uspješniji.

Slijedeći korak u kojem će AKOS u cjelini biti uključen jest pokretanje udruženja potrošača halal proizvoda na nivou Balkana. Pripremni koraci u ovom strateškom projektu su edukacija i uvezivanje kupaca koji drže do halal standarda.

U narednom periodu ćemo na portalu aktuelizirati dva pitanja: Da li se vjernici u BiH halalom iftare i da li su na našim soframa domaći proizvodi u prednosti nad uvezenim?

akos.ba

Povezani članci

Back to top button