Vi ste ovdje
Home > Obrazovanje i odgoj > Nauka i tehnologija > Predstavljamo vam islamsku aplikaciju: QamarDeen

Predstavljamo vam islamsku aplikaciju: QamarDeen

U sljedećih 15-tak rečenica vam predstavljamo aplikaciju za pametne telefone koja bi vam mogla učiniti činjenje dobrih djela još zanimljivijim.

Da li ste se ikada pitali, da li ste ove sedmice klanjali više namaza u džematu, ili prošle sedmice? Ili, da li ste više dana dobrovoljnog posta postili u ovom ili proslom mjesecu? A udijelili sadake?

Upravo aplikacija QamarDeen vam omogućava da pratite svoja djela iz dana u dan, te tako dajete sebi odgovore na gore navedena pitanja. Drugim riječima, imate mogućnost da vidite da li napredujete, ili, ne dao Allah, nazadujete u činjenju određenih dobrih dijela. Za unos vrste i količine dobrog djela je dovoljno da tipnete dva-tri puta, a cjelokupan pregled dobivate i u grafičkom obliku.

Prednosti aplikacije:

Aplikacija je jednostavna za koristiti, tj. unošenje podataka je vrlo jednostavno, preglednost je vrlo dobra, vrsta djela i njihove podkategorije su jednostavne za odabrati, privlačna je za oko, te zahtijeva vrlo malo prostora za instaliranje.

Nedostaci aplikacije:

Pored pozitivnih stvari, aplikacija naravno ima i nedostataka. Jedan od tih je, ograničenost na namaz, učenje Kur’ana, sadaku, te post kao kategorije dobrih djela, dok bi bilo dobro, da se ima mogućnost unošenja i drugih dijela. Dalje, mjesečni grafički prikaz dobrih djela još uvijek kao da nije završen, te nedostaje i link za dijeljenje prikaza na socijalne medije. Zasigurno još ima prostora za usavršavanje aplikacije.

Ipak, probajte i odlučite sami!

islambosna.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top