Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Predsjedništvo BiH pokrovitelj 9. Sarajevo Business Foruma 2018.

Predsjedništvo BiH pokrovitelj 9. Sarajevo Business Foruma 2018.

Organizator konferencije, koja se već devetu godinu zaredom održava u BiH, je Bosna Bank International (BBI) d.d. u saradnji sa Islamskom razvojnom bankom (IDB). Konferencija će kao i prethodnih godina okupiti najznačajnije poslovne i političke lidere iz regiona i svijeta, pružajući im priliku da se upoznaju sa poslovnim prilikama i  mogućnostima ulaganja u Bosnu i Hercegovinu, ali i zemlje regiona.

Fokus ovogodišnjeg Foruma je zajednički pronalazak rješenja za iskorištavanje potencijala u oblasti energije, edukacije, IT industrije, poljoprivrede i turizma. Cilj SBF-a je uvezivanje i predstavljanje prirodnih i ljudskih resursa regiona, te otvaranje vrata bosanskohercegovačkim i regionalnim kompanijama za izlazak na inostrana tržišta.

Prošlogodišnjem Sarajevo Business Forumu prisustvovalo je više od 1.700 osoba, uključujući i 330 akreditiranih novinara, a održano je više od 300 direktnih susreta poslovnih ljudi i privrednika. Od 2010. godine konferencija je ugostila više od 8.000 učesnika iz preko 50 država, a sve informacije dostupne su na www.sarajevobusinessforum.com.

Akos.ba

 

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top