Vi ste ovdje
Home > Naše aktivnosti > Ostale aktivnosti > Predsjednik AKOS-a u posjeti Udruženju “Izvor Selsebil” Živinice

Predsjednik AKOS-a u posjeti Udruženju “Izvor Selsebil” Živinice

U nedjelju 6.jula tekuće godine, predsjednik AKOS-a Ensar Mulaosmanović je posjetio pridruženu članicu AKOS-a Udruženje “Izvor Selsebil” Živinice. Domaćini su bili članovi uprave živiničkog udruženja.

 

Predsjednik AKOS-a se upoznao sa aktivnostima Selsebila i projektima koji su trenutno aktuelni kao i planovima za budući rad. Naglasio je da AKOS aktivno pomaže projekte koje ova članica provodi na području tuzlanske regije te izrazio nadu i želju da se te aktivnosti omasove i da u njih bude uključeno što više naših članova i simpatizera. Nakon radnog sastanka, domaćini su upoznali predsjednika sa dinamikom opremanja objekata sjedišta udruženja sa posebnih osvrtom na novoizgrađenu sportsku salu. U subotu je u toj sali organizovan porodični iftar za 100 postača. Pored toga, Selsebil će tokom mjeseca ramazana podijeliti 100 prehrambenih paketa za postače koji su u stanju socijalne potrebe. 

 

Značajan projekat AKOS-a i Selsebila je i mini studentski dom za studentice u Tuzli u kojem već tri godine boravi 5 vrijednih studentica.
Konstatovano je da taj projekat treba održati i unapređivati putum promocije kod lokalnih privrednih subjekata.

Na kraju je zaključeno da će AKOS i Selsebil jačati saradnju i ubuduće kako bi zajedničkim snagama radili na misiji AKOS-a “Zajedničkim radom na temeljima univerzalnih vrijednosti odgojimo generaciju budućnosti”.

 

Akos.bA

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top