Vi ste ovdje
Home > Obrazovanje i odgoj > Nauka i tehnologija > Prednosti slijeđenja sunneta sa naučnog aspekta

Prednosti slijeđenja sunneta sa naučnog aspekta

Praksa Poslanika a.s. sadrži mnoge prednosti i sa duhovnog i sa naučnog aspekta, quranreading.com.

1. Upotreba miswaka

Misvak ili sivak je grančica za čišćenje zubi koja se pravi od drveta Salvadora Persica, te predstavlja prirodnu alternativu za moderne četkice za zube sa efikasnošću koju je teško pobiti.

Naučne prednosti:

Naučno korištenje miswaka se intenzivno proučava i propisuje se onima koji imaju ozbiljne stomatološke probleme. Nekoliko sprovedenih istraživanja je istaklo prednosti miswaka kao iznimno korisne antimikrobne četkice za zube koja eliminiše kamenac, bol u desnima, propadanje zuba i održava dugotrajnu oralnu aromu.

2. Rani odlazak u krevet i rano ustajanje:

Ustajanje rano ujutro je najbolji način da se pozdravi novi dan koji nam je darovan i u kojem možemo završiti nedovršene zadatke i započeti nove stvari u svom životu.

Naučne prednosti:

Čari ranog buđenja nas čine da budemo tačniji i mnogo više produktivni tokom čitavog dana. Također, biljke ispuštaju manje zagađeni kisik u jutro koji je koristan za efikasno održavanje našeg unutrašnjeg bio-sata.

3. Spavanje na desnoj strani:

Mnogi od nas se bore dok spavaju, što dovodi do nedostatka sna zbog neodgovarajućeg položaja. Položaj spavanja je od najveće važnosti jer pomaže u funkcioniranju organa, ublažava rizik od srčanih udara, demencije i pomaže dijabetičarima. Odgovarajući položaj za spavanje je ključan za miran san i precizan rad tijela i vitalnih organa.

Naučne prednosti:

Spavanje na trbuhu rezultira kratkim disanjem, dok spavanje na leđima dovodi do disanja preko usta čime postajemo skloniju prehladama i upalama. Dok spavamo, poželjno je to raditi na desnoj strani, jer jer je lijevo plućno krilo manje od desnog, te će zbog toga težina na srcu biti daleko manja.

Za Akos.ba preveo: Jasmin Mujakić

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top