Poziv na žensku hafisku mukabelu u Hadžijskoj džamiji

Esselamu alejkum draga braćo i sestre lijepe vjere 😊

Podjelite ovaj post sa prijateljima...Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page

Sa zadovoljstvom i ushićenjem najavljujem da će se i ovog mubarek ramazana 2017. g učiti ženska hafiska mukabela u Hadžiskoj džamiji (kod Inat kuće), svakim danom poslije podne namaza, a petkom poslije džume namaza (u 14h). Prvi džuz će se učiti u petak 26.05.2017 poslije džume namaza.

Ženska hafiska mukabela se učila prije agresije BiH, potom je uslijedio prekid, da bi 2008. godine hfz. Muris Mešić pokrenuo inicijativu da se opet u istoj džamiji uči, Allah ga nagradio svakim hajrom. Ove godine će biti jubilarna deseta mukabela od kako u ovoj sarajevskoj džamiji, u njenom haremu i na sofama, sarajevske ramazanske dane uljepšavaju glasovi vrijednih hafiza. Znači i ove godine ćete nas moći pratiti. Sa zadovljstvom vas pozivamo da prisustvujete našoj mukabeli i da uvećate našu a i vašu radost. Molim Allaha dž.š. da mubarek ramazan dočekamo sa svojim najmilijima u imanu, zdravlju, rahatluku i miru.

hfz. Merjem Kapo

Ova džamija je poznata i po kurra hafizu Ibrahimu Trebinjcu koje više godina bio njen imam.

Više u tekstu:

Hafiz Ibrahim ef. Trebinjac je 20 godina na sabah-namazu učio džuz (dvadeset stranica) Kur'ana

Akos.ba