Vi ste ovdje
Home > Naše aktivnosti > Ostale aktivnosti > Posjeta predstavnika AKOS-a direktoru Uprave za vanjske poslove i dijasporu Rijaseta

Posjeta predstavnika AKOS-a direktoru Uprave za vanjske poslove i dijasporu Rijaseta

Dana 28.10.2014. godine predsjednik AKOS-a Ensar Mulaosmanović sa svojim timom posjetio je direktora Uprave za vanjske poslove i dijasporu Rijaseta IZ u Bosni i Hercegovini gospodina Razima Čolića. Pored predsjednika AKOS-a na sastanku su bili prisutni Amer Osmanković koji je zadužen za projekte u AKOS-u i Voloder Sanadin menadžer portala Akos.bA.

Tema sastanka je bila načini proširenja saradnje Rijaseta i AKOS-a, odnosno Rijaseta i NVO organizacija.

Prema novoj organizaciji Rijaseta nadležnost Uprave za vanjske poslove i dijasporu je koordinacija sa civilnim sektorom kojeg u Bosni i Hercegovini predstavlja Koordinacija bošnjačkih NVO organizacija kojom je AKOS uspješno predsjedavao proteklu godinu. Koordinacija okuplja 34 organizacije iz cijele Bosne i Hercegovine, a trenutno njome presjedava Aktivna bošnjačka mreža – ABOM.

Na sastanku je istaknuta odlična dosadašnja saradnja Rijaseta sa AKOS-om i pridruženim članicama kroz projekte ekologije i edukacije, što će se ako Bog da, nastaviti i u budućnosti.

 

Akos.bA
 

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top