Vi ste ovdje
Home > U Fokusu > Ponosan na prijatelje nemuslimane

Ponosan na prijatelje nemuslimane

Ovih dana, dok se Gaza guši u krvi svojih žrtava (šehida), žrtava koje su uglavnom djeca i žene, mogu ponosno da kažem, kao musliman vjernik:“Ponosan sam na NAŠE prijatelje nemuslimane!“ Neću namjerno da govorim o licemjernoj islamskoj ulemi koja šuti ili iz udobnih fotelja i velikih stomaka pametuje i nekakve nerazumne osude donosi, ili čak, još gore, nažalost pojedini ahmaci podržavaju napade Izraela, da, imamo i takve „uleme“.

 

Isto tako, neću namjerno da govorim, jer sama pomisao na njih, dolazi mi zlo, o prodanim i otpadničkim vladarima, kraljevima, prinčevima i predsjednicima islamsko arapskih država, čast rijetkim pojedincima koji su barem teškim riječima stalu uz narod Gaze, kao što je turski premijer. Ne, neću na njih da gubim vrijeme, nego hoću da kažem nešto o ljudima velikog srca, ljudima koji ne znaju za mržnju, ljudima koji ne znaju za podjele, ljudima koji znaju za pravdu i dobrotu!

 

Znate li koje osobine imaju ti ljudi? Imaju osobine hazreti Ebu Bekra, r.a., a to je ustrajnost na odgovornosti, imaju osobine hazreti Omera, r.a., a to je pravednost, imaju osobine hazreti Osmana, r.a., a to je stid i samilost, imaju osobine hazreti Alije, r.a., a to je hrabrost.

 

Gledam američku gospođu kako na konferenciji za štampu u lice je sasula istinu američkom predsjedniku, CRNOM predsjedniku (ne mislim na kožu, nego na crnilo njegove besramne duše), kada mu je bez imalo straha, stida a sa puno rizika i odvažnosti kazala o ubijanju nevinih muslimana, o patnjama kroz koje prolaze muslimani i nepravednoj politiki koja se vodi protiv muslimana. Da, ja kao musliman vjernik ponosan sam na ovog VELIKOG prijatelja, iskrenog prijatelja koja je stala u odbranu muslimana.

 

A stidim se muslimana koji su na na iftaru u Bijeloj kući šutjeli i halapljivo žderali haram hranu dok im je CRNi predsjednik stavljao da znanja da je ubijanje djece i žena u Gazi opravdavajuće. Ovaj CRNI predsjednik je od muslimana uvlakača dobio aplauz a ova žena nemuslimanka je IZBAČENA SA KONFERENCIJE ZA ŠTAMPU!

 

Gledam i srce mi se kida, dok Dr. Mads Gilbert, ljekar iz Norveške, dan i noć, pomaže ranjene u Gazi, dijeli sa njima svoju tugu i bol. On kaže:”Moje poštovanje prema ranjenicima je beskrajno u njihovoj odlučnosti usred boli, patnje i šoka; moje divljenje prema osoblju i volonterima je beskrajno, moja blizina palestinskom ‘sumudu’ (postojanosti) daje mi snagu, iako ponekad poželim samo da vrištim, da nekoga čvrsto držim, plačem, da osjetim kožu i kosu toplog djeteta, prekriven krvlju, da se zaštitimo beskrajnim zagrljajem- ali to ne možemo priuštiti, niti to mogu oni.”

 

Ti si čovjek kao što je bio Negus, krščanski kralj Abesinije koji je spasio na stotine muslimanskih života, da, Vi ste poput njega.

 

Gledam irskog političara kojem NIJE BILO MRSKO uzeti ljestve i u znak protesta protiv zločina Izraela, da skine njihovu zastavu koja je uprljana krvlju.

 

ZA VAS JE NAŠ VOLJENI POSLANIK, SAVS REKAO:”ONI SU PRAVEDNI, ONI SU ČESTITI, ONI VLADAJU I PONAŠAJU SE PRAVEDNO!” (Ovo je rekao za krščanskog kralja Negusa kao savjet muslimanima a njegova poruka može i treba da se odnosi na svakog pravednog čovjeka, bez obzira koje vjere bio, a tako nas i naša uzvišena vjera uči)

 

Hvala svim nemuslimanima koji su ovih dana stali na stranu žrtve a protiv agresora i zločinaca!

 

Piše: Saudin Cokoja 

Akos.bA

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top