Vi ste ovdje
Home > Kultura i tradicija > Umjetnost > Podgorica: Otvorena izložba fotografija “Boje” Asmira Lucevića

Podgorica: Otvorena izložba fotografija “Boje” Asmira Lucevića

U Podgorici je večeras svečano otvorena izložba fotografija Asmira Lucevića pod nazivom “Boje”, koje prikazuju prirodne ljepote Turske i Crne Gore. Izložbu je svečano otvorio ambasador Turske u Crnoj Gori Serhat Galip, javlja Anadolu Agency (AA).

U prostorijama Asocijacije alumnista Turske (MASAT) u Podgorici izložene su 24 fotografije autora Asmira Lucevića, koje prikazuje pejzaže, vode, planine i ljepote Crne Gore i Turske. Lucević je svršeni student Univerziteta Gazi u Ankari.

Ambasador Serhat Galip je u svom govoru istakao da je ponosan što studenti koji se vrate iz Turske u Crnu Goru, nakon završenih studija, nastavljaju da daju svoj doprinos.

“Asmir je uspješno završio studije u Turskoj i vratio se u Crnu Goru. U Turskoj trenutno studira preko 200 crnogorskih studenata. Turska će nastaviti da i dalje daje stipendije uspješnim studentima iz Crne Gore. Jako sam ponosan što i danas studenti koji se vraćaju sa studija u Turskoj, nastavljaju da daju doprinos Crnoj Gori na svakom polju. Zahvaljujem se Asmiru koji nam je svojim fotografijama dočarao prirodne ljepote Turske i Crne Gore. Živjelo crnogorsko-tursko prijateljstvo”, poručio je Galip.

O fotografijama Lucevića, govorila je arhitekta Igbala Kerović.

“Fotografija je gramatika i etika viđenja. Prezentovane su 24 fotografije koje se bave crnogorskim graditeljskim vrijednostima, kao i pejzažima, vodom, planinom. Autor uspješno varijaciju razumije u suštini do detalja, čuvajući je od zaborava“, kazala je Kerović.

Autor izložbe Asmir Lucević kazao je da je za njega svaki motiv okupljanja svečanost.

“Čast mi je da na neki svoj način živim umjetnost. Polaskan sam činjenicom da svoje uglove posmatranja mogu podijeliti vama, mojoj publici, da donesete neki svoj sud o njima. Za mene je svaki motiv okupljanja svečanost. Ovo naše druženje je bitno da smo se ujedinili u jednom cilju – hvatanju trenutka”, kazao je Lucević. 

Prisutne na izložbi pozdravio je i Muharrem Yilmaz, ispred Direkcije za dijasporu i srodne zajednice Republike Turske (YTB).

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top