Nauka i tehnologija

Pao vam je mobitel u vodu? Ovako ga možete spasiti

Danas postoje pametni telefoni, poput Samsungovog Galaxyja S7, koji su vodootporni. No, nemaju svi mobitele koji mogu preživjeti slučajno kupanje u kadi ili lokvi.

Srećom, postoji način na koji možete spasiti nesretni telefon, a ova metoda ne uključuje ostavljanje mobitela u riži, korak na koji se većina odlučuje.

Naime, ako imate mačku, velika je vjerojatnost da u stanu imate i pijesak za mačke, koji izvlači vlagu bolje od riže jer je dizajniran kako bi apsorbirao mačji urin.

Izvadite bateriju (ako se može izvaditi) i sim karticu iz telefona, te ga pažljivo obrišite maramicom ili ga posušite fenom isključivo ako imate opciju hladnog sušenja. Zatim ga stavite u posudu napunjenu mačjim pijeskom te ga cijelog prekrijte. Držite ga ondje do dva dana, koliko je potrebno da pijesak izvuče svu vlagu iz uređaja.

Ako nemate mačku, samim time niti mačjeg pijesak, istresite nekoliko vrećica silika-gela u posudu i ostavite telefon unutra. Vrećice sa silika-gelom često smatramo nepotrebnim dodatkom koji dolazi uz nove torbice ili cipele, no u slučaju da ste pokvasili mobitel, mogu biti iznimno korisne.

https://www.express.hr

 

Povezani članci

Back to top button