Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Otvorene prijave za “Sarajevo Business Bridge Awards 2019”

Otvorene prijave za “Sarajevo Business Bridge Awards 2019”

Sarajevo Business Forum (SBF), vodeća investicijska konferencija u Jugoistočnoj Evropi, 17. aprila dodijelit će prestižna priznanja –”Sarajevo Business Bridge Awards” kompanijama i pojedincima koji su svojim poslovanjem, inovativnim idejama i zapošljavanjem mladih doprinijeli razvoju poduzetništva, održivog razvoja i investicijske klime u regiji.

Ovisno o kvaliteti pristiglih prijava, a na osnovu ocjene stručnog žirija, planirano je da se dodijele nagrade u 6 kategorija, i to: New Business of the Year (Novi biznis/kompanija godine), Business of the Year (Biznis/kompanija godine), Entrepreneur of the Year (Poduzetnik godine), Youth Employer of the Year (Nagrada za kompaniju koja upošljava mlade), Social impact Award (Nagrada za društveni uticaj) i Innovator of the Year (Inovacija /inovator godine).

Nagrade SBF-a dobitnicima će biti uručene na svečanoj ceremoniji u Parlamentu BiH tokom prvog dana održavanja jubularnog 10. Sarajevo Business Foruma u prisustvu svjetskih i regionalnih političkih i biznis lidera.

“Sarajevo Business Forum kao vodeća ekonomska platforma u regiji ima za cilj izgradnju boljeg poslovnog okruženja u regionu. Mi u BBI banci već smo počeli s pripremama za 10. Sarajevo Business Forum. Na projektu ekonomskog povezivanja regiona sa svijetom radimo evo već desetu godinu u nastojanju da zajedničkim nastupom prema trećim tržištima postanemo privlačna destinacija za strane investitore. Naša misija je razvoj poduzetništva jer samo uvezivanjem i razvojem tržišta, otvaranjem novih kompanija i zapošljavanjem mladih ljudi možemo proizvesti pozitivne promjene u društvu“, kazao je Amer Bukvić, predsjednik Uprave BBI banke, naglašavajući da je konkurs za nagrade otvoren za kompanije i pojedince iz regije koji su pokazali izvanredne rezultate u poslovanju i čiji rad ima pozitivan utjecaj na društvo u kojem posluju.

Na ovaj način SBF daje podršku kompanijama i pojedincima, naročito kompanijama koje su pokrenule novi biznis ili zapošljavaju mlade. Prijave za nagrade ostaju otvorene do 17.03.2019. godine, a prijaviti se mogu kompanije i pojedinici iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Crne Gore i Albanije koji svojim poslovanjem doprinose razvoju poduzetinčke klime u regiji putem e-maila: [email protected].

Deseti, jubilarni Sarajevo Business Forum organizuje BBI banka u saradnji sa Islamic Development Bank Group (IsDB) i drugim domaćim i međunarodnim partnerima, a pokrovitelj 10. SBF-a je Predsjedništvo BiH.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top