Vi ste ovdje
Home > U Fokusu > Održane završne radionice u sklopu projekta “Stariji brat, starija sestra”

U Srebrenici su održane završne radionice sa volonterima koji su se prijavili za učešće u mentorskom programu „ Stariji brat, starija sestra“ koji MFS-Emmaus implementira prvu godinu u saradnji sa Fondacijom za podršku i razvoj mentorskih programa „Stariji brat, Starija sestra“.

Održane završne radionice u sklopu projekta “Stariji brat, starija sestra”

Obuka se sastojala od 6 interaktivnih radionica čiji je cilj  povećanje kompetencija volontera koji će se družiti s djecom korisnicima usluga Udruženja. Cilj ovog projekta je socijalno uključivanje i pružanje psihosocijalne podrške djeci kroz druženje sa volonterima.

Volonteri kod djece potiču i podržavaju  razvijanje dobrih socijalnih kontakata s vršnjacima i drugima kako bi se prevenirali negativni faktori razvoja i smanjila socijalna izolacija. Tokom druženja dijete razvija povjerljiv, siguran i podržavajući odnos sa volonterom /volonterkom koji za njega predstavlja pozitivan model ponašanja.

Ukupno 13 volontera je prošlo uvodnu obuku te će nakon završene edukacije  volontera učestvovati u realizaciji projekta i dobiti priliku da kroz prijateljski odnos pomognu djetetu pri usvajanju socijalno prihvatljivog ponašanja, moralnih i kulturnih vrijednosti  kao i životnih vještina neophodnih za samostalan život u zajednici.

akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com