Kultura i obrazovanjeNaše aktivnostiU Fokusu

Održan drugi seminar u okviru ciklusa “Mladi lideri II” Udruženja Svitanje

U četvrtak, 21.11.2019. Udruženje Svitanje, pridružena članica AKOS-a, je organizovala i održala seminar iz ciklusa Mladi lideri II sa studentima.

Seminari iz ovog ciklusa su nazvani “gradim sebe, gradim državu” te su i predavači u tom kontekstu pričali svoje uspješne i manje uspješne priče (iz kojih su najbolje učili) te svoja iskustva prenosili mladim ljudima koji se tek pripremaju za svoje buduće karijere i poslove.

Predavač je bio Almir Mukača koji je na inspirativan način pričao o svojim životnim putevima, usponima i padovima. Ono što se dalo zaključiti iz njegove životne priče je da, iako je stvarno istrčao maraton, život jeste maraton i da mu tako pristupamo.

Bilo ko, ko je ikad istrčao maraton ili polumaraton zna kako se naporno treba pripremiti, ali i da se svakom trkaču dešava da “udari o zid”, trenutak kad misli da ne može dalje i da se tu razlikuju oni koji uspiju i oni koji ne uspiju. Naglasio je da idealne prilike ne treba čekati, nego krenuti, truditi se i izlagati se.

Na prethodna dva druženja, s psihologinjom Aidom Tule i gosp. Edhemom Fočom mladi lideri, učesnici ciklusa seminara su naučili da je za liderstvo potrebna samodisciplina i odgovornost (prema sebi i drugima) te veliki networking.

Na ovom su naučili da ne čekaju idealne prilike. Ostala su još dva susreta, jedan seminar i jedan storytelling susret te se radujemo novim saznanjima za naše mlade lidere.

Akos.ba

Povezani članci

Back to top button