Vi ste ovdje
Home > Naše aktivnosti > Ostale aktivnosti > Novi ciklus #inspiracija_by_akos WhatsApp: Louise Hay

Novi ciklus #inspiracija_by_akos WhatsApp: Louise Hay

inspiracija

Nakon ciklusa sa Noumanom Khanom, Tariqom Ramadanom, Yasmin Mogahed, dr. Aida e-Karnijem i rekli su o Poslaniku, a.s., citati istaknutih Bošnjaka, izvori bereketa – produktivnosti, pouka iz sure Fatiha za uspješniji dan, navike mentalno jakih osoba, citati iz romana “Altruista“,  citati iz romana “Nisam te se nagledao” autora Edina Krehića, ciklus knjiga, čitanje – najbolje društvo, ciklus citata austrijskog psihologa Viktora E. Frankla, ciklus citata iz knjige “Život sa svrhom” autorice Lejle Tutić,  ramazanski ciklus citata iz knjige Svi elementi uspjeha – priručnik za lični razvoj  autorice Hidajeta Mahalbašić redakcija portala Akos.ba je pripremila novi ciklus izabranih citata  Louise Hay.

Louise je imala teško djetinjstvo, ostala bez oba roditelja, odrasla u siromaštvu i preživjela emocionalno i sekusalno zlostavljanje. Pobjegla je od kuće, i završila u New Yorku gdje je postala model i udala se za uspješnog biznismena. Iako se činilo kao da je njen život krenuo u pozitivnom smjeru, brak joj se završava razvodom, a ona oboljeva od raka grlića maternice. Posvetila se zdravoj prehrani, afirmacijama, vizualizaciji, opraštanju drugima te je potpuno preuzela odgovornost za vlastiti život. Nakon šest mjeseci liječnici su je obavijestili da je rak nestao.

Tada započinje njen književni put. Prvo djelo je izdala 1976. godine, nazvanu ‘Heal Your Body’ (kod nas prevedena kao „Kako iscijeliti duh i tijelo“), koja se prodala u više od 50 miliona primjeraka, i postala najprodavanija knjiga samopomoći u historiji, ako izuzmemo „Alhemičara“ Paula Coehla. Radi se o revolucionarnom djelu, u kojem se ukazuje na usku povezanost tijela, emocija, misli i uma, te da misli utječu na naše ponašanje, ali i nastanak psiholoških i tjelesnih oboljenja. Louise pokreće svoju uspješnu izdavačku kuću Hay House 1987. godine, koja je samo protekle godine ostvarila dobit veću od 100 miliona dolara.  Sve do svoje smrti je pisala knjige, držala predavanja i seminare o tehnikama kako da poboljšamo živote i ostvarimo ciljeve, piše Nedim Botić na portalu Al Jazeere povodom njene smrti.

***

Da biste se pridružili WhatsApp zajednici AKOS-a #inspiracija_by_akos potrebno je da pošaljete poruku “Prijava” na br. mob +387 61/020 – 108.

Kako se prijaviti?

Oni koji se prijave na broj +387/061-020 108 dobivat će dnevno kombinovane sadržaje (jedna poruka) kroz tekst/sliku/link motivirajućeg sadržaja.

Potrebno je da na naznačeni broj +387/061-020 108 pošaljete poruku na WhatsApp “Prijava” i da spremite ovaj broj u svoj imenik.

Napomena: Prijave za #inspiracija_by_akos slati putem aplikacije WhatsApp, a ne kao SMS.

Oni koji već dobijaju poruke ne trebaju se prijavljivati na nove cikluse.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top