Vi ste ovdje
Home > Duhovnost > Islamske teme > Noć Allahove milosti i oprosta

Noć Allahove milosti i oprosta

Hvala pripada samo Allahu. Njemu se zahvaljujem i od njega pomoć tražim. Njemu se utičem od poroka i ružnih djela naših. Onoga koga Allah na pravi put uputi, niko u zabludu ne može odvesti. A koga On u zabludi ostavi, niko na pravi put ne može izvesti. Svjedočim da je Allah Bog Jedan i Jedini, koji nema sudruga i da je Muhammed Njegov rob i poslanik.
Allahova Knjiga je najljepši govor. Spašen je onaj čije je srce Allah ukrasio, a zatim ga, nakon kufra, u islam uveo.
Spašen je onaj ko je taj govor odabrao mimo svakog drugog govora. To je najiskreniji i najizrazitiji govor. Što Allah voli, volite i vi. Neka su vaša srca uvijek puna ljubavi prema Allahu. Nemojte da vam bude dosadno slušati Allahovu Objavu! Nemojte da vaša srca budu okrutna prema tome! Obožavajte Allaha i Njemu ništa ne pripisujte! Bojte se Allaha onako kako Ga se treba bojati! U djela pretočite ono što govorite. Volite se u ime Allaha.
Cijenjena braćo i sestre, ovako je Allahov Poslanik, a.s., govorio o posljednjoj Allahovoj, dž.š., Objavi, Objavi, koja je obznanjena čovječanstvu 611. godine u mjesecu ramazanu u najvrednijoj, noći Lejletul-kadr.

“Mi smo ga počeli obznanjivati u Noći kadr, a otkud ti znaš šta je to Noć kadr? Noć kadr je bolja od hiljadu mjeseci – meleki i Džibril, sa dozvolom Gospodara svoga, spuštaju se zbog odluke svake, sigurnost u njoj je sve dok zora ne svane.” El-Kadr, 1-5)

Hfz. Dr. Halil Mehtić

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top