Vi ste ovdje
Home > Naše aktivnosti > Ostale aktivnosti > Predstavnici AKOS-a učestvovali na 21. Generalnoj skupštini FEMYSO u Kelnu

Predstavnici AKOS-a učestvovali na 21. Generalnoj skupštini FEMYSO u Kelnu

Proteklog vikenda je u njemačkom gradu Kelnu održana 21. Generalna skupština FEMYSO (Forum of European Muslim Youth and Student Organisations – Forum europskih muslimanskih omladinskih i studenstskih organizacija).

Godišnjem zasijedanju skupštine su prisustvovali predstavnici nevladinih organizacija, članica FEMYSO, iz: Albanije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Belgije, Njemačke, Francuske, Holandije, Velike Britanije, Švedske, Italije, Slovačke, Republike Irske, Finske, Mađarske i Švicarske.

AKOS je jedina nevladina organizacija iz Bosne i Hercegovine koja je članica ove mreže evropskih omladinskih i studentskih organizacija čije je sjedište u Briselu, glavnom gradu Belgije i centru Europske Unije.

Predstavnici AKOS-a na sjednici Generalne skupštine FEMYSO su bili Esed Ivojević, zamjenik predsjednika AKOS-a i dr sci Sedad Dedić, član AKOS-a, koji je ujedno i član Upravnog odbora FEMYSO. Predstavnici AKOS-a su održali jednu od radionica na temu “Kako muslimani mogu doprinijeti razvoju evropskog društva”.

Na sjednici su prezentovani izvještaji o radu Izvršnog odbora i predsjednika FEMYSO u mandatu 2015. – 2017., održane četiri radionice te održani izbori za predsjednika i članove Izvršnog odbora u narednom dvogodišnjem mandatu. Za predsjednika je reizabran Jusuf Himat iz Švicarske dok su za članove Izvršnog odbora izabrani predstavnici članica iz 10 država. Ispred AKOS-a je u ovo tijelo FEMYSO izabran zamijenik predsjednika AKOS-a Esed Ivojević te na taj način AKOS nastavlja predstavljati državu Bosnu i Hercegovinu u radu ove evropske nevladine organizacije.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com