Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Dijaspora > New York: Održana izborna skupština Bosansko-hercegovačkog islamskog centra

New York: Održana izborna skupština Bosansko-hercegovačkog islamskog centra

Usvojeni su izvještaji imama Idriza ef. Budimlića, predsjedavajućeg upravnog odbora dr. Damira Huremovića i blagajnika Seada Selimovića. Džematlije su upoznate sa radom i aktivnostima u protekloj godini a odbornici su odgovarali na pitanja prisutnih članova.

Ostvareni su skoro u potpunosti svi zacrtani ciljevi plana i programa za 2016 godinu i usvojen novi budžet za 2017 god. Sa finansijske strane džemat je ostvario značajan suficit u protekloj godini uprkos značajnim troškovima koje smo imali. Zahvaljujemo se svim dosadašnjim odbornicima na nesebičnom radu i zalaganju, da ih Allah dž.š. obilato nagradi.

Čestitke novoizabranim odbornicima Emiru Maksumiću, Ćamilu Hamzi, Sedinu Kvrgiću i Sanelu Hotu kao i starim-novim odbornicima na ukaznom im povjerenju pri ponovnom odabiru u sastavu: dr. Damir Huremović, Husein Kadribegić, hadži Ibrahim Handanović i Muharem Brkić. Molimo Allaha dž.š. da učvrsti naše saffove, uputi nas na prvi put i sastavi nas u džennetu firdewsu sa našim bližnjima i našim miljenikom, Muhammedom a.s. Amin !

preporod.com

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top