Vi ste ovdje
Home > Magazin > Moj vrt > Napravite vertikalni vrt za čas posla

Napravite vertikalni vrt za čas posla

Vertikalni vrt je fenomenalan način da u svoj stan unesete malo života, da ga oplemenite biljkama i uljepšate balkon, terasu ili neku drugu prostoriju.

I dok je nekima razlog zašto ga nemaju finansijske prirode, drugima je nedostatak ideje. Zato smo se odlučili da vam pokažemo kako lako, jednostavno i jeftino može napraviti vertikalni vrt.

Od materijala pripremite:

saksije (teglice), najlonski konopac, stege, suhu dasku ili više njih, pilu, bušilicu, kruna burgiju, burgiju, boju i četku.

Potreban materijal

Korak 1
Isijecite daske debljine 2,5cm i širine 15cm na dužinu koja vam je potrebna. Između svake rupe za saskiju ostavite 5cm prostora. Imajte na umu da vam trebaju kupaste saksije koje se šire pri vrhu.

Korak 2
Izbušite prvo orjentacione rupe i rupe kroz koje ćete provući konopac. Orjentaciona rupa služi da biste lakše izbušili rupe za saksije uz pomoć kruna burgija. Rupe se buše kruna burgijama. Ponovite postupak za svaku dasku. Sve daske obojite u izabranu boju i ostavite da se osuše jedan dan.

Korak 3
Kroz rupe za konopac provucite najlonski konopac. Sa donje strane svake daske svežite čvor koji će držati policu na visini. Najbolje rastojanje između svake police je 30cm.

Ostaje vam samo da okačite svoj vertiklani vrt i uživate u svojim biljkama.

nekretninebl.com

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top