Enterijer

Napravi sam – vrećice za lavandu i ukrasne tegle

Ako netko zna što učiniti sa starim stvarima koje vam samo smetaju po kući, onda je to sigurno Martha Stewart. „Kraljica domaćinstva“ neprestano ima nove ideje kako najbolje upotrijebiti stvari za koje mislite da vam više nikada neće trebati.

Ako imate malo viška vremena i volje i ako se jednostavno ne možete natjerati da bacite neke stare stvari za koje u sadašnjem stanju ne možete naći prikladnu primjenu, evo zanimljivih ideja.

 

Dekorativne staklenke

Staklenke, osim za zimnicu, mogu biti vrlo praktične za držanje različitih sitnica koje često nemamo kamo staviti i sortirati, kao što je pribor za šivanje, nakit, pribor za određeni hobi itd. Evo kako možete vrlo lako dodatno oplemeniti prostor u kojemu se nalaze staklenke, jednostavnim dekoriranjem njihovih poklopaca.

Što vam treba:

Staklenka s poklopcem

Ostaci materijala

Ljepilo u spreju

Makaze

  1. Ostatke materijala izrežite u što pravilnije krugove tako da možete tkaninom prekriti vanjske i unutarnje rubove poklopca.
  2. Tkaninu okrenite na krivu stranu i po njoj poprskajte ljepilo. Na tkaninu stavite poklopac centrirajući ga te pažljivo počnite presavijati tkaninu kako biste prekrili vanjske rubove poklopca. Kada se tkanina dobro zalijepila za poklopac, svakih dva do tri centimetra okomito u odnosu na rub poklopca škaricama zarežite višak tkanine (pazite da ne zarežete preko ruba poklopca). Dobivene resice presavinite preko ruba poklopca tako da čvrsto prianjaju za unutrašnjost. Kada se sve dobro zalijepilo, staklenke su spremne za upotrebu.

Dekorativne vrećice za lavandu

Evo načina kako da je pohranite u svom ormaru ili čak date na dar.

Što vam treba:

Stari materijal

Igla i konac ili šivaća mašina

Makaze

Ukrasne trakice

  1. Izrežite tkaninu pravokutnog oblika veličine 28×18 centimetara. Presavinite je na pola tako da prava strana bude s unutarnje strane te sašijte dva ruba, mašinom ili ručno, kako biste dobili malu vrećicu. Nakon toga izokrenite materijal na pravu stranu. Napunite vrećice sušenom lavandom i zavežite ukrasnim vrpcama. Spremne su za darivanje ili vaš ormar.

https://zena.rtl.hr

Povezani članci

Provjerite također
Close
Back to top button