Vijesti iz svijeta

Nakon povlačenja izraelske vojske iz bolnice Shifa: Palestinci pod ruševinama traže članove porodica

zraelske snage povukle su se iz bolnice Shifa, najvećeg zdravstvenog kompleksa u Pojasu Gaze, kojeg su 14 dana držale pod opsadom i kontrolom

Nakon povlačenja izraelske vojske iz bolnice Shifa, koja se nalazi na zapadu grada Gaze, Palestinci nastavljaju da traže članove porodica i prijatelje pod ruševinama zgrada, javlja Anadolu.

Izraelske snage povukle su se iz bolnice Shifa, najvećeg zdravstvenog kompleksa u Pojasu Gaze, kojeg su 14 dana držale pod opsadom i kontrolom.

Uništili su bolnicu i okolne zgrade, a iza sebe su ostavili desetine mrtvih. Palestinci pokušavaju izvući svoju djecu i rodbinu ispod ruševina srušenih kuća oko bolnice.

Al-Shifa, do skoro najveća bolnica u Pojasu Gaze, ostala je u ruševinama poslije dvosedmične opsade izraelske vojske.

Izraelska vojska je u ranim satima 18. marta upala u bolnicu Shifa, koja se nalazi na zapadu grada Gaze, gdje se sklonilo više od 7.000 bolesnih i raseljenih Palestinaca i opkolila kompleks u kojem su se sklonili Palestinci.

Vlada u Gazi objavila je da su izraelske snage ubile više od 400 Palestinaca u bolnici Shifa i njenoj okolini, zatvorile više od 900 i uništile 1.050 kuća.

Izraelska vojska je tvrdila da je ubila 200 Palestinaca i pritvorila više od 500 u raciji koja je trajala dvije sedmice.

akos.ba

Povezani članci

Back to top button