Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Najbolji poslovni potez: Direktor Rial Špeda povećao plate radnika

Najbolji poslovni potez: Direktor Rial Špeda povećao plate radnika

rial šped doboj istok

Odlukom da poveća radničke plate i zaposlene zadrži u kompaniji u vrijeme kada mnogi mladi napušptaju BiH, Almir Jahić, direrktor kompanije Rial – Šped iz Doboj Istoka, po ocjeni analitičara portala Indikator.ba, povukao je najbolji poslovni potez u Bosni i Hercegovini tokom septembra ove godine. Učinio je to nakon što je zaključio novi ugovor vrijedan tri miliona KM. Rial – Šped bavi se niskogradnjom i izgradnjom putne infrastrukture i ima potpuno zaokružen proizvodni proces.

Najbolji poslovni potez u devetom mjesecu ove godine u regiji napravljen je u Srbiji koja je konačno, u petom pokušaju kineskoj kompaniji “Ziđin mining grup” za 1,46 milijardi američkih dolara uspjela prodati 63 posto vlasničkog kapitala u Rudarsko- topioničkom bazenu Bor. Time je sačuvano 5.000 radnih mjesta. Kineski partner za kombinat ima spasonosno investicijsko ulaganje koje bi u topionici u naredne tri godine trebalo da rezultira proizvodnjom od 80.000 tona, a za šest godina 150.000 tona.

Kupivši modnu kuću Versache za što je platila 2,12 milijardi američkih dolara kompanija Michael Kors Holding napravila je najbolji poslovni potez u Evropi. Kompanija je preimenovana u Capri Holding a novi vlasnik je odlučio da Donatella Versache zadrži ulogu kreativnog direktora novoimenovane modne kuće kako bi ostala jaka u modnoj ali i modernoj kulturi i s nepogrešivim stilom.

Najmanje dileme za tim analitičara poslovnog portala Indikator.ba koji realizuje ovaj izbor, bilo je pri odabiru najboljeg poslovnog poteza u svijetu. Nakon što je kanadski Barick kupio kompaniju Rondgold plativši za tu akviziciju 18,3 milijarde USD nastao je novi div u industriji vađenja zlata u svijetu.
Dokazani menadžment tim, koji je u proteklih deset godina ostvario među najboljim prinosima u svijetu u sektoru vađenja zlata, najavio je nove aktivnosti s ciljem da se dostigne godišnji prihod od deset milijardi USD.

Priredio: Hajdar Arifagić

indikator.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com